Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά κάθε ηλικίας.
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των παιδιών. Ο καιρός που τα παραμύθια ζωντανεύουν και τα παιχνίδια παίρνουν σάρκα και οστά. Γι’ αυτόν τον μήνα Δεκέμβριο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ετοίμασε ένα  πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Σημειωτέον ότι τα έσοδα από τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν το έργο της  Ενορίας του Εσταυρωμένου, στον Ταύρο, βοηθώντας το συσσίτιο που καθημερινά προσφέρεται σε 100 άτομα.

Οι εκδηλώσεις, λοιπόν, ξεκινούν στις 7 Δεκεμβρίου (έως 9 Ιανουαρίου 2014) με την έκθεση «Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές» σε κείμενο Μαριλένας Καββαδά και εικονογράφηση Νέστορα Ξουρή, και συνεχίζονται στις 8 Δεκεμβρίου (11:00-18:00) με το 2ο Second hand BAZAAR με αρωγούς όσους έχουν διάθεση και δυνατότητα να προσφέρουν ρούχα τους για το bazaar.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 18:00 η Κάρμεν Ρουγγέρη διαβάζει για τα παιδιά το παραμύθι «Χένσελ και Γκρέτελ» (μαζί της Ελένη Ζιώγα και Στέφανος Βαρελάς).

Ακολουθεί στις 27 Δεκεμβρίου η μουσική παράσταση «Αγαπημένε μου Αι Βασίλη…» όπου τα παιδιά γράφουν με ιδιαίτερο τρόπο το δικό τους γράμμα στον  Αι –Βασίλη.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ο Σταμάτης Κραουνάκης διηγείται ένα παραμύθι έκπληξη.

Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζονται επίσης οι παραστάσεις «Σπείρα–Σπείρα με σπιρούνια» (τέσσερα θρυλικά παραμύθια σε λυρικό λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου και μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη), ενώ κάθε Κυριακή και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013,  στις 15:30 η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο «Περσέας και Ανδρομέδα».

Επιπλέον,  8, 22 και 29 Δεκεμβρίου φιλοξενείται εναλλασσόμενο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου για παιδιά από την Unima Ελλάς.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων «Αφηγήσεις για παιδιά» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12:30 η Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει «Τα Τρία Χρυσά Μήλα, Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια», ενώ 22 και 29 Δεκεμβρίου, αλλά και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου «Ελληνικά Λαϊκά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...