Χρ.Σπίρτζης: Γυρίζουμε σελίδα στο μέλλον των σιδηροδρομικών μετακινήσεων

Χρ.Σπίρτζης: Γυρίζουμε σελίδα στο μέλλον των σιδηροδρομικών μετακινήσεων

Γρήγορη, φτηνή και ασφαλής η μετακίνηση με το ηλεκτροδοτούμενο τρένο!

Αθήνα – αεροδρόμιο σε 35′, Κιάτο σε 70′, Χαλκίδα σε 75′

Σε 35 λεπτά στο αεροδρόμιο, χωρίς αλλαγή τρένου!  Εγκαινιάστηκαν οι  νέες εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Όπως τονίστηκε από το υπουργείο, πλέον χωρίς αλλαγή τρένου, οι πολίτες θα μπορούν να φθάσουν  σε1 ώρα και 10 λεπτά,  στο Κιάτο και σε 1 ώρα και 15 λεπτά  στη Χαλκίδα!

 

«Πρέπει να περάσουμε από την εποχή των αυτοκινητόδρομων στην εποχή του σιδηρόδρομου και για τις επιβατικές μεταφορές και για τις εμπορευματικές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σιδηροδρομική οικογένεια και χωρίς τον τεχνικό κόσμο να αγκαλιάσει και αυτά τα έργα αλλά κυρίως την λειτουργία τους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης στην ομιλία του.

 

Ο σχεδιασμός, του υπουργείου, εστιάζει στην γρήγορη, οικονομική και  ασφαλή μετακίνηση που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση του ηλεκτροδοτούμενου τρένου.  Με τα νέα έργα ο σταθμός δείχνει να  έχει αλλάξει πρόσωπο, με τέσσερις νέες αποβάθρες, υπόγεια διάβαση με πρόσβαση για όλους τους πολίτες μέσω ανελκυστήρων και κυλιόμενων σκαλών, αξιοπρεπείς χώρους μετακινήσεων και αναμονής.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του  υπουργείου, ο Σταθμός της Αθήνας, άλλαξε πρόσωπο και ηλεκτροκινήθηκε μετά από 15 χρόνια, άστοχων συμβάσεων, αναβλητικότητας, απαξίωσης και εγκατάλειψης.

Η πρωτεύουσα της χώρας απέκτησε  επιτέλους, εγκαταστάσεις σύγχρονες, με σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες τους.

 

«Σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν τα έργα της ηλεκτροκίνησης. Τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθούν τα δύο έργα, η δεύτερη φάση του Σταθμού Λαρίσης  και όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν μέχρι την Πάτρα. Η ΠΑΘΕ τελειώνει και ο στόχος είναι επιτέλους να συμπληρωθούν τα λεηλατημένα συστήματα σηματοδότησης και αυτοματισμών των σιδηροδρόμων και η «σιδηροδρομική Εγνατία», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Σύντομα θα παραδοθεί και η νέα υπέργεια πεζοδιάβαση μετά το σταθμό Λαρίσης με πρόσβαση για ΑΜΕΑ και σύγχρονες προδιαγραφές η οποία αντικαθιστά πεζοδιάβαση της δεκαετίας του ΄50.

 

Οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις στη χώρα, γυρίζουν σελίδα στο μέλλον. Η  ολοκλήρωση των  έργων που βρίσκονται τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε εξέλιξη, μέχρι το τέλος του έτους, θα αλλάξουν οριστικά και προς το καλύτερο για τον πολίτη, το τοπίο των σιδηροδρομικών μετακινήσεων:

  • από Σεπτέμβριο σταματούν τα εμπορικά τρένα να μπαίνουν στην Αθήνα

  • από τον Οκτώβριο τα δρομολόγια θα γίνονται χωρίς μετεπιβίβαση από Πειραιά,

  • τέλος Νοεμβρίου θα φτάνει ο επιβάτης χωρίς μετεπιβίβαση στο Λιανοκλάδι,

  • το φθινόπωρο προκηρύσσεται η υπογειοποίηση των Σεπολίων και η Β΄ φάση του Σταθμού Λαρίσης και

  • από το Δεκέμβριο θα αποκατασταθούν πλήρως και προσαυξημένα όλα τα δρομολόγια που διακόπτονται ή μειώνονται για τεχνικούς λόγους.

 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι με την ολοκλήρωση και εφαρμογή των νέων έργων εκσυγχρονισμού και ηλεκτροκίνησης,   δεν θα  υπάρξει καμία αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ με βάση τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής,  το καλοκαίρι του 2018, θα έχει ενεργοποιηθεί και η νέα γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη,  χωρίς αλλαγές τρένων από τους πολίτες, μειώνοντας τον τελικό χρόνο για την απόσταση  σε 3 ώρες και 25 λεπτά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/295338-CHr-Spirtzes-Gyrizoyme-selida-sto-mellon-ton-siderodromikon-metakineseon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...