Χρ. Σπρίτζης στο Kontra Channel: Δεν μας φοβίζει εμάς ο δρόμος των εκλογών αν δεν πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Χρ. Σπρίτζης στο Kontra Channel: Δεν μας φοβίζει εμάς ο δρόμος των εκλογών αν δεν πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αν φοβηθεί τίποτε ακόμη και αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε ο υπουργός μεταφορών και υποδομών κ. Χρήστος Σπρίτζης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη. “Αν δεν πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης είναι ανοιχτός ο δρόμος των εκλογών αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν φοβίζει εμάς αλλά τον κύριο Μητσοτάκη” τόνισε χαρακτηριστικά 

Ο υπουργός μεταφορών τόνισε ότι τα 3,5 χρόνια της συγκυβέρνσης με του ΑΝΕΛ υπήρξε άριστη συνεργασία για να βγεί η χώρα από τα μνημόνια και πως ήταν γνωστές από την αρχή οι πολιτικές τους διαφωνίες.

 Επίσης κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιθυμεί την περαιτέρω συρρίκνωση του κράτους και την παραχώρηση των λειτουργιών του σε ιδιωτικές εταιρείες την ώρα που “όλοι έχουν καταλάβει πως αν συρρικνωθεί περαιτέρω το κράτος θα καταστεί δυσλειτουργικό, δεν είμαστε υπηρέτες συμφερόντων όπως αυτά που θέλει να υπηρετήσει η ΝΔ  αλλά  κοιτάμε το συμφέρον του πολίτη και να πατήσει η χώρα στα πόδια της” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα άφησε αιχμές για το ΚΙΝΑΛ και τις άλλες δυνάμεις της χώρας που θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό καλώντας τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν επιθυμούν να βγει η χώρα από τη μιζέρια ή αν συνεχίσουν συμπορεύονται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.

“Θεωρώ ότι στο ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι υπάρχουν εγκλωβισμένα στελέχη τα οποία ανήκουν στο προοδευτικό μέτωπο, είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης και υπέρ της αναπτυξιακής πορείας της χώρας αλλά  δεν έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα” είπε χαρακτηριστικά ο κος Σπρίτζης. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας, ο κος Σπρίτζης  ξεκαθάρισε ότι τα έργα δεν ανήκουν σε υπουργούς και κυβερνήσεις αλλά στον λαό. “Εμείς οι πολιτικοί κρινόμαστε μόνο για το κόστος την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια όποτε θέλουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ας έρθουν να εξετάσουμε αν σ αυτό το τρίπτυχο έχουμε κάποια αδυναμία”

Μάλιστα  έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόστος των διοδίων το οποίο προκύπτει από τις συμβάσει που υπέγραψε η ΝΔ στο παρελθόν. 

Τέλος ανέφερε ότι 4 χρόνια μετά  ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα οδικά έργα τα οποία  για τα οποία το 2013 η ΝΔ δεν είχε προχωρήσει ούτε στις απαλλοτριώσεις  ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς η δεύτερη φάση για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων όπως ήδη εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης 

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351472-CHr-Spritzes-sto-Kontra-Channel-Den-mas-phobizei-emas-o-dromos-ton-eklogon-an-den-paroyme-psepho-empistosynes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...