Πέρασε περίπου ένας μήνας ίσως και περισσότερο από την στιγμή που η ΡΑΕ έδωσε την βεβαίωση σε γνωστή εταιρεία για την δημιουργία αιολικού πάρκου στη θέση Καλιακούδα στη Γαβρολίμνη Ναυπακτίας. Από την στιγμή που το Nafpaktianews.gr έκανε γνωστό το θέμα πάρα πολλοί πολίτες επικοινώνησαν μαζί μας θέλοντας να σχηματίσουν ένα “τοίχος” απέναντι στο ορατό κίνδυνο για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας που τα τελευταία χρόνια έχει πει στο στόχαστρο εταιρειών για δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι πολίτες της Χάλκειας κατά το παρελθόν έχουν δείξει ότι είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όχι όμως οπουδήποτε!!!

Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο Γαβρολίμνης αμέσως μετά την είδηση για δημιουργία αιολικού πάρκου και μας ενημέρωσε ότι θα κάνει τις ενέργειες που προβλέπεται καλώντας γενική συνέλευση και γενικότερα θα ενημερώσει τους πολίτες για το θέμα αυτό. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει τίποτα και εν αντιθέσει με άλλες κοινότητες του πρώην Δήμου Χάλκειας η κοινότητας Γαβρολίμνης δια μέσου του προέδρου της που αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχει άλλα μέλη παρά μόνο τον πρόεδρο της παραμένει χωρίς να έχει πάρει θέση ακόμη όσο και αν προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του τις τελευταίες ημέρες. Για το σοβαρό θέμα ο αντιδήμαρχος Χάλκειας κ. Τραχύλης σε επικοινωνία που είχαμε τόνισε ότι και ο ίδιος αλλά και η δημοτική αρχή όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό έχει δηλώσει ότι δεν χωράνε άλλες ανεμογεννήτριες στην Ναυπακτία.

Το Nafpaktianews.gr όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε τις εξελίξεις και έχει επικοινωνήσει με πάρα πολλούς πολίτες που σύντομα θα εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους γι’ αυτό το σοβαρό θέμα. Ωστόσο μέχρι τότε αναμένουμε και τον πρόεδρο της κοινότητας να πει δημόσια την θέση του όπως έχουν κάνει κι άλλοι πρόεδρο της Δ.Ε. Χάλκειας κατά το παρελθόν σε ανάλογα προβλήματα που απειλούσαν την περιοχή.

Σύντομα περισσότερο ρεπορτάζ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...