Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη με θέμα το πακέτο μέτρων 13,5 δισ. ευρώ.

Εξερχόμενος από Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τόνισε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς δεν υπήρξε συμφωνία.

Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπού, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος».

Γ. Στουρνάρας: Μένουν ελάσσονα ζητήματα

«Ελάσσονα ζητήματα» παραμένουν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Οπως δήλωσε μετά από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί». Διευκρίνισε πάντως ότι συζητείται ακόμη το θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ , ζήτημα που ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν υπάρχει στο βασικό σενάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν ερωτήσεις και ότι οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις.

Ευ. Βενιζέλος: “Θα ξανασυναντηθούμε”

Η επεξεργασία των μέτρων συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην κοινωνία και τη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου, με την επισήμανση πάντως πως υπάρχουν και απαράβατα όρια.

Στην αρχή των δηλώσεών του στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών έγινε συζήτηση για την εθνική στρατηγική. Βασικό αντικείμενό της, είπε, ήταν να προσδιορίσουμε τα επομενα βήματα ώστε να είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε στο λαό ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο που μας βγάζει από το τούνελ, αλλά και από την καταστροφική συζήτηση του «είμαστε ή δεν είμαστε στο ευρώ».

Όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, συνέχισε, «θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο και στην κοινωνία και στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, υπάρχουν και απαράβατα όρια: να μην περιέχει το πακέτο οριζόντια μέτρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και συμβολές μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές αλλά, όπως είπε, θα πρέπει να είναι δίκαιες.

Αναφερόμενος εξάλλου στις διαρροές – πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο των μέτρων, μίλησε για καταιγισμό σεναρίων, συνιστώντας στους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί. Έχουμε, είπε, πλήρη συνείδηση για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, αλλά προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη να σταθεί η οικονομία ξανά στα πόδια της.

Στη σημερινή συνάντηση δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισε ο Ευ. Βενιζέλος και προανήγγειλε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...