Χωρίς βίζα τα τριήμερα ταξίδια στη Ρωσία

Χωρίς βίζα τα τριήμερα ταξίδια στη Ρωσία
Πολύ σύντομα οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τη Ρωσία για ένα τριήμερο χωρίς βίζα, εφόσον η επίσκεψή τους θα συνδέεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός κοινωνικών σχέσεων, Όλγα Γκολοντετς

Χωρίς βίζα τα τριήμερα ταξίδια στη Ρωσία

Η τριήμερη παραμονή στη χώρα χωρίς παραλαβή της βίζας μπορεί να αυξήσει σημαντικά την τουριστική ροή προς τη Ρωσία. 
Το τριήμερο χωρίς θεώρηση βίζας  προβλέπεται να εφαρμοστεί για συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρωσία, λέει η κ. Γκολοντετς, όπως   παραστάσεις στην Όπερα και στο Μπαλέτο της Εβδομάδας, ‘ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα θέατρα Μαριίνσκι και Μπολσόι, ή την Οπερα Περμ και το Θέατρο του Μπαλέτου, όπως αναφέρει το rbth.gr

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει  ήδη εκπονήσει το σχέδιο νόμου και αναμένεται να το καταθέσει στη Δούμα,  τον ερχόμενο Οκτώβριο, δήλωσε η κ. Γολοντετς.

Από το 2003 δεν απαιτείται βίζα  για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρωσία  με κρουαζιερόπλοια  που καταπλέουν στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης. Το 2009 η κυβέρνηση διεύρυνε την ισχύ του μέτρου και για τους τουρίστες των  επιβατηγών πλοίων, αυξάνοντας παράλληλα και τον αριθμό των λιμανιών στα οποία εφαρμόζεται. Δηλαδή, στο κύριο και στα επιβατικά λιμάνια της Αγίας Πετρούπολης, στα λιμάνια του Βλαδιβοστόκ, Βίμποργκ,  Καλίνινγκραντ, Κορσάκοφ, Νοβοροσίσκ  και Σότσι.

Το 2011 επισκέφθηκαν τη Ρωσία. 2.33  εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.
Οι άνθρωποι της τουριστικής αγοράς βλέπουν με καλό μάτι αυτή την είδηση και χαιρετίζουν το νέο μέτρο. «Αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση. Μέχρι στιγμής πάντως, μόνον το 10% των ξένων τουριστών φθάνει στη χώρα δια θαλάσσης, όπου δεν απαιτείται έκδοση βίζας» λέει η Μάγια Λομίντζε, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ATOR)

Η κατάργηση της θεώρησης βίζας για τις περιπτώσεις επίσκεψης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αναμένεται να αυξήσει τηροή των ξένων τουριστών, λέει η Λιουντμίλα  Κουντριάβτσεβα, γενική διευθύντρια της εταιρείας Baltic Travel.  Από το 2003 που εγκαινιάστηκαν τα ταξίδια χωρίς βίζα ο αριθμός των ξένων τουριστών που φθάνουν στα λιμάνια της Αγίας Πετρούπολης αυξάνεται κατά 10-15% κάθε χρόνο.

«Ένα βασικό εμπόδιο για τους ξένους τουρίστες που έρχονται στη Ρωσία είναι η θεώρηση βίζας. Και αυτό γιατί, αφενός είναι πολύ ακριβή καθώς φθάνει τουλάχιστον στα 150 ευρώ, αφετέρου είναι  αυστηρή η τήρηση της περιορισμένης χρονικής διάρκειάς της, δυσκολεύοντας έτσι  ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον επισκέπτη, αφού δεν προβλέπονται θεωρήσεις για πολλαπλές επισκέψεις και ταξίδια» λέει η Μαρίνα Λεβτσένκο, γενική διευθύντρια του ταξιδιωτικού γραφείου Tari Tour,  το οποίο ασχολείται με ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με την Λεβτσένκο ένα ταξίδι μιας εβδομάδας στη Ρωσία κοστίζει, τουλάχιστον  1.000 ευρώ.

Τέλος, όπως διευκρίνισε και  η κ. Λομίντζε η αύξηση των ξένων επισκεπτών θα εξαρτηθεί επίσης από την προσφορά  πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Ρωσία, πάντως, διαθέτει πάρα πολλές, όπως  για παράδειγμα την  περίφημη Μασλενίτσα ( Εβδομάδα Τηγανίτας)  αλλά και  τις άφθονες καλλιτεχνικές και ιστορικές εκδηλώσεις  που γίνονται στις πόλεις  του λεγόμενου Χρυσού Δακτυλιδιού. 

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...