Χωρίς πρόεδρο η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Χωρίς πρόεδρο η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Νέο πρόεδρο αναζητάει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε μια καίρια στιγμή για το ελληνικό σινεμά.

Η Κυρία Ευαγγελάκου, πρόεδρος της Ακαδημίας, παραιτήθηκε και θα ασκήσει τυπικά τα καθήκοντα της προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι τις νέες εκλογές της ΕΑΚ που θα γίνουν μέσα στον Οκτώβριο, καθότι με τη νέα της τοποθέτηση στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, οι δύο θέσεις είναι ασύμβατες.

Με επιστολή της, επισημαίνει οτι «Η θητεία μου στο ΔΣ της ΕΑΚ μου έδειξε ότι “έξω πάμε καλά”. Κι όταν λέω “έξω” δεν αναφέρομαι μόνον στο εξωτερικό, στα διεθνή φεστιβάλ και στα βραβεία, αλλά εννοώ και τους διάφορους θεσμικούς και  εξωκινηματογραφικούς φορείς που βλέπουν στην ΕΑΚ ένα παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην ανεξαρτησία της, την επιμονή της, την αποτελεσματικότητά της.  Όπου κι αν ζητήσαμε βοήθεια, ενίσχυση ή συνεργασία είχαμε θετικά αποτελέσματα.  Και  είναι μόνον η αρχή.»

Η Κα Ευαγγελάκου υπογράμμισε και την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης διεθνούς δικτύωσης RIDING THE GREEK WAVE που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την περασμένη εβδομάδα. «Μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σημαντικούς παράγοντες του κιν/φου, να μάθουμε, να  ανταλλάξουμε, να συγκρίνουμε» και το πιο σημαντικό να πάνε πολλές ταινίες σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την κυρία Ευαγγελάκου τα αποτελέσματα της περσινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή πολλών ταινιών στην Berlinalle, η έγκριση πολλών ελληνικών project στο Torino Film Lab και η ευνοϊκή για την Ελλάδα ρύθμιση του Berlin Co-Production Market να εξαιρεθούν οι ελληνικές ταινίες  από το πλαφόν του 1.000.000 ευρώ στα σχήματα συμπαραγωγής.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...