Ψάχνουν στα σκουπίδια το θαμμένο παιχνίδι του E.T.

Ψάχνουν στα σκουπίδια το θαμμένο παιχνίδι του E.T.
«Ανασκαφές» σε πρώην χώρο υγειονομικής ταφής στο Νιού Μεξικό ξεκινά καναδικό στούντιο, προκειμένου να ανακαλύψει βιντεοπαιχνίδι της Atari με ήρωα τον Ε.Τ. τον εξωγήινο.
Φημολογείται ότι το παιχνίδι, το οποίο δέχθηκε μεγάλες επικρίσεις όταν πρωτοκυκλοφόρησε, βρίσκεται θαμμένο μαζί με άλλα στο Νιού Μέξικο. Το βιντεοπαιχνίδι της Atari κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1982 και ήταν το πρώτο που βασιζόταν σε κινηματογραφική ταινία (συγκεκριμένα στον διάσημο ήρωα του Στίβεν Σπίλμπεργκ).

Παρά το γεγονός ότι η ταινία Ε.Τ. υπήρξε τεράστια επιτυχία, το βιντεοπαιχνίδι δέχθηκε κακές κριτικές και η Atari υπέστη μεγάλες οικονομικές απώλειες. Λέγεται ότι τον Σεπτέμβριο του 1983 η εταιρεία πέταξε εκατομμύρια «κασέτες» στον χώρο υγειονομικής ταφής και τις έθαψε κάτω από μπετόν. Πολλοί βέβαια ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί αστικό μύθο. Η Atari δεν επιβεβαίωσε ποτέ αν όντως πέταξε τα παιχνίδια εκεί και δεν επετράπη σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο σημείο.

Τώρα, η εταιρεία Fuel Entertainment έλαβε άδεια από τις δημοτικές αρχές της πόλης Αλαμογκόρντο για να πραγματοποιήσει ανασκαφές στο σημείο. Η εταιρεία παραδέχεται ότι μπορεί η αναζήτηση να είναι άκαρπη. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα βρούμε, αλλά σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον» είπε ο Μάικ Μπέρνς, διευθύνων σύμβουλος της Fuel Entertainment.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...