«Ψήφισε» ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ανανέωσης της θητείας Στουρνάρα;

«Ψήφισε» ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ανανέωσης της θητείας Στουρνάρα;
«Ψήφισε» ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ανανέωσης της θητείας Στουρνάρα;


23/05/2020 – 18:00

Σε παραπολιτικά δημοσιεύματα διαφόρων ΜΜΕ διαβάσαμε τις τελευταίες ώρες ότι «τα τέσσερα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, που θεωρούνται προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ και που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα».

«Πηγή» της «είδησης» ήταν η λαθροχειρία που διέπραξε ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας, την Παρασκευή 22/5.

Ανακοίνωσε ότι «ενόψει της λήξης της θητείας του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα στις 26 Ιουνίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον επαναδιορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι… δεν διεξήχθη καν ψηφοφορία

Το επιβεβαιώνουν «κύκλοι» της ΤτΕ, οι οποίοι, «σχετικά τη στάση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας» διευκρινίζουν ότι η δικαιοδοσία της αποδοχής ή της απόρριψης της εισήγησης της κυβέρνησης την έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (η σχετική συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25/5/2020) και άρα, «στο Γενικό Συμβούλιο δεν έγινε τυπική ψηφοφορία. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά γιατί σε αντίθετη περίπτωση ένα διορισμένο διοικητικό όργανο θα έθετε σε αμφισβήτηση την πολιτική εντολή στην κυβέρνηση –στην κάθε κυβέρνηση- που της ανατέθηκε από την εκλογική διαδικασία».

Πηγή: left.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...