Ψηφίζουν οι αγορές;

Ψηφίζουν οι αγορές;

Αν θέλει κανείς να καταλάβει γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν «ανορθολογικά», αναδεικνύοντας ακραία κόμματα, προς τα δεξιά του πολιτικού φάσματος, απ` άκρη σ` άκρη της ηπείρου, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τη συνέντευξη του Φιλανδού, πρώην υπουργού Οικονομικών και στελέχους του Συντηρητικού Κόμματος, Αλεξάντερ Στουμπ, στα ΝΕΑ.

Με αφορμή την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, που απερρίφθη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Στουμπ, αφού αναφέρθηκε ξανά στο «καταστροφικό» πρώτο εξάμηνο του 2015, στην Ελλάδα, «περιέλαβε» και την Ιταλία, «μαλώνοντας» την κυβέρνηση για το έλλειμμα του 2,4%, για να καταλήξει ότι… ελπίζει να τη συνετίσει (την ιταλική κυβέρνηση) η παρέμβαση των αγορών!

Δηλαδή, ένας εκλεγμένος πολιτικός, αναγορεύει τις περίφημες αγορές, σε ρυθμιστικό παράγοντα της εκλογικής διαδικασίας, στις ευρωπαϊκές, τουλάχιστον, χώρες, με δυνατότητα ακύρωσης της  λαϊκής εντολής. Κι όλα αυτά δεν τα λέει για τη «χρεοκοπημένη» και υπό μνημονιακή εποπτεία Ελλάδα, αλλά για την Ιταλία, τουτέστιν τον τρίτο, σε οικονομικά μεγέθη, πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αναρωτιόμαστε, μετά απ` αυτά, ποιος  είναι αυτός που… πυροβολεί τα πόδια του. Επειδή δε, οι περίφημες «αγορές» δεν είναι δα και τόσο απρόσωπες, όσο προσπαθούν να μας εμφανίσουν, αλλά αρχίζουν να αποκτούν και πρόσωπο, αναρωτιόμαστε, τι θέλουν να μας πουν, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που, πριν από τον κ. Στουμπ, είπαν ακριβώς τα ίδια;

Από ποιον άραγε, μετά ταύτα, κινδυνεύει η δημοκρατία; Από τον κ. Σαλβίνι ή τον κάθε κ. Σόρος ή τον οποιονδήποτε διορισμένο γραφειοκράτη των Βρυξελλών, που εννοεί να αποφασίζει για τη μοίρα των ευρωπαϊκών λαών, χωρίς να λογοδοτεί πουθενά ή, μάλλον, μόνο στα, κατά Γιάννη Πανούση, «μεγασυστήματα» μιας υπερεθνικής και, φαινομενικά, αόρατης εξουσίας; Απορούν μετά που ο κος. Σαλβίνι αυξάνει συνεχώς την εκλογική του επιρροή, ή η κ. Λε Πεν προσπέρασε τον Γάλλο πρόεδρο, στις δημοσκοπήσεις; Ποιον ν` ακούσουν; Κάποιους «αφασικούς» καθηγητές που ομιλούν «από καθέδρας», με αναλύσεις εργαστηρίου, όπως είδαμε και σε πρόσφατη συζήτηση, στη δημόσια τηλεόραση; Αναρωτιόμαστε αν αντιλήφθηκαν αυτά που είπαν οι συνάδελφοι Τάσος Παππάς και Δημήτρης Δεληολάνης, για την «απελπισία» των πολιτών, εξαιτίας και της τραγικής αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς-ακόμη και στη Σοσιαλδημοκρατική εκδοχή της-να αντιληφθεί, μεταξύ άλλων, τη σημασία εννοιών, όπως η Ασφάλεια και η Ταυτότητα.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346631-PSephizoyn-oi-agores ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...