Ψηφίσαν εξορθολογισμό !!!

374061-1024x684Αυξήσεις στους συντελεστές τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο δήμιο Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με τον κ.Καρκατσούλη εισηγητή του θέματος από 1/1/13 για τα σπίτια στην 1η ζώνη που περιλαμβάνει την πόλη της Ναυπάκτου,ο συντελεστής παραμένει στο 1,16 και για τα καταστήματα 2,18.

Στη 2η ζώνη που περιλαμβάνει τους γύρω από τη Ναύπακτο οικισμούς Δάφνη,Ξηροπήγαδο Μαμουλάδα ως Αντίρριο και Χάλκεια,στα σπίτια ο συντελεστής από 1,00 σε 1,14 και τα μαγαζιά από 1,40 σε 1,79 και στην 3η ζώνη που αφορά τα Ορεινά,τα σπίτια από 0,89 σε 0,99 και τα μαγαζιά 1,29 σταθερό.

Για το Αντίρριο μειώνεται  για τα σπίτια από το 1,28 σε 1,13 και τα μαγαζιά 1,78 απ΄πο 1,65,και για τη Χάλκεια,στα σπίτια στο 1,16 από 1,26 και για τα μαγαζιά το ίδιο ποσοστό.Για την Αποδοτία σταθερά για τα σπίτια 1,10 και 1,40 για τα μαγαζιά.

Με βάση τα παραπάνω και το σύνολο των τμ2 για το 2013 θα ειπραχθεί το ποσό των 2.470.659 ευρώ.

Από 1/1/13 για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό για τα σπίτια στην 1η ζώνη ο συντελεστής είναι  1,38,στ η 2η ζώνη 1,25 και στην 3η ζώνη 1,10.

Για τα μαγαζιά,στην 1η ζώνη 2,40,στη 2η ζώνη 1,90 και στην 3η ζώνη 1,40.

Ο κ.Σταυρόπουλος πρότεινε και ορισμένες επιπλέον συπληρωματικές προτάσεις κοινωνικής πολιτικής για ευπαθείς ομάδες.Πρότεινε για τους μακροχρόνια ανέργους, τις τρίτεκνες,πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα 12000 και κάτω έκπτωση 50% και με εισόδημα ως 7000 ευρώ πλήρη απαλλαγή.Επίσης σε άπορους πλήρη απαλλαγή,άπορους με ΑΜΕΑ πάνω από 67% επίσης πλήρη απαλλαγή,δημότες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ μείωση 50% και μείωση σε άνεργους πολύτεκνους 50%.

Ο κ.Παπαθανάσης διερωτήθκε πόσοι είναι αυτοί οι δικαιούχοι,ο κ.Κοτσανάς ζήτησε εξορθολογισμό των τελών ανάμεσα στις ζώνες και αρνήθηκε την ψήφο της παράταξής του και πρότεινε να μειωθούν 10% τα τέλη σε όλο το δήμο Ναυπακτίας και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τον καθορισμό των τελών που θα είναι στο επίπεδο του 10%,ο κ.Λουκόπουλος ζήτησε να υπάρξει μείωση λόγω της διπλοβάρδιας στα σχολεία,ο κ.Καρακώστας είπε ότι ο εξορθολογισμός αυτός έγινε 2 μνημόνια πίσω και ως εκ τούτου τα δεδομένα είναι διαφορετικά.Η λέξη αύξηση είπε πρέπει να είναι απαγορευμένη.Προτείνω όπου υπάρχει αύξηση να υπάρξει αναβολή,και να προχωρήσουμε σε μειώσεις κατέληξε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών.Ο δήμαρχος προκάλεσε να βάλει τα νούμερα η αντιπολίτευση και να συζητηθούν,μίλησε για εξορθολογισμό και προκάλεσε για μια ακόμη φορά λέγοντας:Προτείνετε μειώσεις.Που να μειώσουμε;

Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία και αφού προστέθηκε και η μέριμνα για τους άνεργους ελεύθερους  επαγγελματίες που κλείνουν τα καταστήματά τους,με εισοδηματικά κριτήρια όπως και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Για το ΤΑΠ προτάθηκε για όλο τον δήμο Ναυπακτίας το ποσοστό  0,35 τοις χιλίοις από την πλειοψηφία,ενώ η κ.Κουτσοσπύρου το 0,25 τοις χιλίοις.

Ότι είδαμε κι ακούσαμε….έστω κι από μακριά.!!

-Πλούσια η Ελληνική γλώσσα σε λέξεις και νοήματα.Γι’αυτό άλλωστε θεωρείται και η μήτηρ όλων των γλωσσών.Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι οι μισοί μιλούσαν για αυξήσεις,οι άλλοι μισοί για εξορθολογισμό και όλοι μαζί εννοούσαν το ίδιο πράγμα;Άλλωστε στα αυτιά ακούγεται πιο ανάλαφρη η λέξη εξορθολογισμός,από τη λέξη αύξηση που μάλλον δεν αρέσει σε κανένα.Άρα λοιπόν όταν θα μιλάμε πλέον για αυξήσεις από’δω και στο εξής θα εννοούμε εξορθολογισμός.Κρατείστε αυτή τη λέξη και να την επιδυκνείετε κατά την είσοδό σας στο κατάστημα και όταν πηγαίνετε στο ταμείο.

-Έχω την εντύπωση ότι το δημποτικό αυτό συμβούλιο ήταν λίγο της ξεπέτας.Κατάπιναν τα θέματα λες και ήταν λουκουμάκια.

-Δεν ξέρω τι θα πείτε αλλά όταν ο δήμαρχος πέταξε το γάντι για να προτείνει η αντιπολίτευση συντελεστές δεν το σήκωσε….Εγώ εδώ σφίγγω το χέρι του Μπουλέ.Κανείς δεν ήταν  έτοιμος να πει το μάθημά του.Ο καθηγητής τους έπιασε στον ύπνο.

-Καλή η παρέμβαση Τσιλιγιάννη (πρ.ομοσπ.επαγ/τιων και βιοτεχνών) και η υιοθέτηση Καρκατσούλη να συμπεριλάβουν στις μειώσεις και την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών που κλείνουν τα καταστήματά τους,κατά τα πρότυπα των μακροχρόνια ανέργων.Από τις μοναδικές περιπτώσεις που νοιάζονται τον καταστηματάρχη.

-Ο Καρακώστας πέταξε και τον τίτλο κάποια στιγμή αλλά δεν τον καλοέπιασα…Από τα κακά της απουσίας από τον τόπο των ειδήσεων.

-Δεν ξέρω αδέλφια αν θα πρέπει να νοιώσουμε υπερήφανοι….Εξορθολογισμένοι όμως σίγουρα.

-Δεν έχω τι άλλο να γράψω γιατί δεν έχω εικόνα της συνεδρίασης.Λυπάμαι πολύ αν σας στεναχώρησα.Και ‘γω το ίδιο στεναχωριέμαι.Όμως μια εξορθολογιστική χριστουγεννιάτικη αύρα με διακατέχει και γι’αυτό μπορώ να σας ευχηθώ να περάσετε καλά και εξορθολογισμένα Χριστούγεννα.

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...