Ωμός εκβιασμός Ερντογάν! Ανοίγει τα σύνορα να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη!

Δεν θα εμποδίζονται οι Σύροι πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη. Τι αποκάλυψε Τούρκος αξιωματούχος. Η Συρία το βατερλώ του Ταγίπ Ερντογάν. Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς στρατιώτες.

Ραγδαίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό με την Τουρκία να ανοίγει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Μάλιστα ήδη η αστυνομία στην Τουρκία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες έχουν πάρει διαταγή να σταματήσουν να τους εμποδίζουν.

Τούρκος αξιωματούχος τόνισε στο Reuters πως η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από το Ιντλίμπ μέσω ξηράς ή θάλασσας.

Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Άγκυρα υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία έγινε μετά το νέο αιματοκύλισμα στην Συρία και τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Είναι άγνωστο αυτή την ώρα αν η «απειλή» είναι πραγματική ή είναι προσπάθεια ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας. Άλλωστε πριν λίγη ώρα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλισε με την ηγέτη του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ενώ  σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρία ακυρώνει όλες το πρόγραμμα του και παραμένει στην Άγκυρα για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Σε βατερλό Ερντογάν εξελίσσεται  η Ιντλίμπ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Συρία και στις συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του Άσαντ καθώς υπάρχουν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στη Συρία δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωής του, ύστερα από βομβαρδισμό στην κωμόπολη Μπουλιόν στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ φήμες κάνουν λόγο για επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, σκοτώθηκαν εννιά στρατιώτες κατά τον βομβαρδισμό, όμως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά περισσότερα θύματα. Ο αξιωματούχος ενοχοποίησε το καθεστώς Άσαντ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ως άμεσα αντίποινα η Άγκυρα «εξουδετέρωσε 1.709 στοιχεία του καθεστώτος στην Ιντλίμπ».

Πηγή: hurriyet Reuters

newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...