Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα σήμερα

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα σήμερα
Στην Αθήνα είναι στραμμένα τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης λόγω της επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σήμερα όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα καθώς αναμένεται εντός των ωρών η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ.

Το BBC αναφέρεται αρχικά στα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αθήνα εν όψει της πρώτης επίσκεψης της Καγκελαρίου, από την έναρξη της κρίσης στην Ευρωζώνη.

“Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του CNN. “Η Αγκελα Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη στην Αθήνα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη: στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστκά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανισει ως Ναζί”, αναφέρει το δίκτυο.

Η “Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ” τιτλοφορείται το άρθρο της Wall Street Journal για την επίσκεψη της Καγκελαρίου. Φρούριο θα είναι σήμερα η Αθήνα καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Καγκελάριο Μέρκελ, επισημαίνει η εφημερίδα.

Για πρώτη φορά από την εκδήλωση της κρίσης στην ευρωζώνη η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα, αναφέρει η Bild, επικαλούμενη το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Spigel αναρωτιέται αν η Άνγκελα Μέρκελ καταφέρει τελικά να εκτελέσει επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή της, ενώ εστιάζει και στο πώς θα υποδεχτούν άραγε οι Έλληνες την Καγκελάριο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Θα συγκινήσει το αίσθημα αλληλεγγύης που φέρνει από τα ξένα η ίδια τους αγανακτισμένους πολίτες που έχουν σκοπό να κατακλύσουν τους δρόμους της χώρας ή θα στείλουν σπίτι της τη Σιδηρά Κυρία”;
“Το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο. Σίγουρα κάποια από τις δύο πλευρές μπορεί να μείνει ανικανοποίητη, ίσως και ο δυο”, συμπληρώνει.

Το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να προσφέρουν  στη χώρα νέα δανειακή βοήθεια και  ελπίδα για μια μελλοντική επιστροφή στις αγορές.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...