Όλοι θέλουν την Ειρήνη στην Γάζα

Όλοι θέλουν την Ειρήνη στην Γάζα
Ζω στο Ισραήλ τα τελευταία 2 χρόνια. Έτυχε να είμαι παρών σε μια ακόμα διένεξη μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. 

Του Μάκη Λεβή
Έλληνα πολίτη, κάτοικου Ισραήλ

 Ο λόγος που μιλάω για τη Χαμάς και όχι για τους Παλαιστίνιους γενικά, είναι επειδή πιστεύω πως οι Παλαιστίνιοι, ακριβώς όπως και οι Ισραηλινοί, χρειάζονται και θέλουν την ειρήνη.
Διάβαζα τις αναρτήσεις των Παλαιστινίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για το πώς βλέπουν την κατάσταση. Για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρώτα πρέπει να μπορείς να δεις την κατάσταση από την σκοπιά του άλλου, όπως μου είπε κάποτε ένας πολύ καλός φίλος. Διαβάζω πολύ. Είδα πολλές φωτογραφίες αθώων παιδιών που σκοτώθηκαν στην άλλη πλευρά ισχυριζόμενοι πως αυτό το έκανε το Ισραήλ στα παιδιά τους. Μιλούσαν για τον αριθμό των «μαρτύρων», όπως τους αποκαλούν, που σκοτώθηκαν από την Ισραηλινή εισβολή. Μετά συνειδητοποίησα πως οι φωτογραφίες των νεκρών παιδιών ήταν πολύ περισσότερες από τον πραγματικό αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν. Έψαξα στο διαδίκτυο και παρατήρησα πως υπήρχαν φωτογραφίες παιδιών που αρχικά είχαν αναρτηθεί ως θύματα από τη σφαγή στη Συρία. Πολύ πριν την τωρινή διαμάχη της Χαμάς με το Ισραήλ.

Κάτι επίσης ενδιαφέρον που παρατήρησα είναι πως μια φωτογραφία με ένα νεκρό παιδί κάνει τον κύκλο του διαδικτύου όπου ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου είναι παρών στη φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή όταν ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου επισκέφτηκε τη Γάζα και συνομίλησε με τη Χαμάς για να βοηθηθούν και οι δύο πλευρές στην εξεύρεση μιας λύσης προς την ειρήνη. Την θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Διάβασα και είδα στις ειδήσεις πως το Ισραήλ δεν θα κάνει καμία επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου αξιωματούχου. Πως είναι δυνατόν αυτό το παιδί να σκοτώθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις, όταν το Ισραήλ είχε πει από το προηγούμενο βράδυ της επίσκεψης ότι δε θα βομβαρδίσει τη Γάζα; Έψαξα περισσότερο και διάβασα ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν κράτησε ένα κομμάτι από την Ισραηλινή ρουκέτα, όπως κάνουν πάντα.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως υπήρχαν περιπτώσεις όπου ρουκέτες από τη Γάζα, παρέπεσαν στη Γάζα, σκοτώνοντας αμάχους. Το πιο πιθανό είναι αυτό το παιδί να είναι θύμα από τέτοιου είδους περιστατικό.
Είμαστε και εμείς θύματα. Βομβαρδιζόμαστε με ψεύτικες φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπινα θύματα. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε. Οι Παλαιστίνιοι αναρτούν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από νεκρά παιδιά και αμάχους με τη λεζάντα, “Το Ισραήλ σκοτώνει”.  Μερικά  λεπτά αρκούν, ο κόσμος νομίζει πως το Ισραήλ είναι κράτος- τρομοκράτης, σκοτώνει πολίτες και κυρίως παιδιά. Τα πιο αθώα πλάσματα στον πλανήτη, τα παιδιά, χρησιμοποιούνται προς χειραγώγηση προκειμένου να διαλέξετε ποια πλευρά να υποστηρίξετε. Οι περισσότεροι, έχουν άγνοια της ιστορίας της περιοχής.  Άσχετα με αυτό όμως, όλοι είναι εναντίον των δολοφόνων των παιδιών.

Αγαπητέ κόσμε, πριν κρίνεις το Ισραήλ, θυμήσου πως εδώ μιλάμε για πόλεμο. Οι απώλειες σε ένα πόλεμο είναι περίπου 80% αθώοι πολίτες και οι περισσότεροι από αυτούς παιδιά. Δυστυχώς αυτά είναι τα νούμερα, όσο θλιβερά και αν είναι για όλους. Αντί να δίνετε την ενέργειά σας στο να επιλέγετε ποιον θα υποστηρίξετε, ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε μια λύση στη διαμάχη αυτή. Ας βοηθήσουμε όλοι τους Παλαιστίνιους να αποκτήσουν μια χώρα, να μορφώσουν τα παιδιά τους, να ζήσουν ελεύθεροι. Ελεύθεροι από την ίδια την τρομοκρατία που επιβάλλουν οι ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα πριν την διαμάχη ήταν η Χαμάς.

Δεν σας ζητώ να πιστέψετε αυτά που γράφω. Διαβάστε και ψάξτε στο διαδίκτυο  τι σημαίνει η Χαμάς. Δείτε τις φωτογραφίες τους. Δείτε μικρά τετράχρονα παιδιά με αυτόματα όπλα. Δείτε το φανατισμό που δημιούργησαν στον λαό τους.
Εσείς τέτοιο μέλλον φαντάζεστε για τα παιδιά του κόσμου; Το Ισραήλ όχι! Το Ισραήλ ουδέποτε επιτρέπει να δείχνονται εικόνες βαρβαρότητας και αιματοχυσία, από σεβασμό προς την ανθρώπινη ύπαρξη.
Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για την ειρήνη. Ας ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα στη Μέση Ανατολή. Τι λέτε;

ΝΕΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...