Όποιος θέλει παίρνει άδεια και εκπέμπει σε όλη τη χώρα

ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΔ – ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 15-20 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ                                                                                                                                                        

Σε μπούμερανγκ για τους βαρόνους της διαπλοκής το παλιό πολιτικό σύστημα και σε όσους απεργάζονται σχέδια αποδόμησης της κυβέρνησης και εκτροπής, κατέληξε το πραξικόπημα που συντελέστηκε στο ΣτΕ με την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το καρτέλ της διαπλοκής και στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή νέο νόμο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που θα δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ή επενδυτικό σχήμα να πάρει προσωρινή άδεια για κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, με την προϋπόθεση ότι θα απασχολεί τετρακόσιους εργαζόμενους, θα έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και θα δώσει ένα ποσό της τάξεως των πέντε με έξι εκατομμυρίων ως προκαταβολή.

Αξιοποιώντας ολόκληρο το φάσμα συχνοτήτων, η κυβέρνηση επιχειρεί να διευρύνει τον αριθμό των αδειών για να ανταποκριθεί στη ζήτηση που παρουσιάστηκε μετά το διαγωνισμό που έκανε. Με την πρωτοβουλία αυτή αφαιρεί κάθε επιχείρημα ότι επιδιώκει να στήσει ολιγοπωλείο με τέσσερα κανάλια και το κυριότερο ανοίγει την αγορά που λυμαίνονταν οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες σε κάθε επιχειρηματία που έχει διάθεση να επενδύσει υπό τον όρον ότι θα τηρήσει τη νομιμότητα.

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία ανοίγει ο δρόμος για να δημιουργηθούν ακόμα και 15 – 20 κανάλια εθνικής εμβέλειας προκειμένου να υπάρξει πολυφωνία, πλουραλισμός και ανταγωνισμός.

Η εξέλιξη αυτή δεν βολεύει τους νταβατζήδες της ενημέρωσης που για 27 ολόκληρα χρόνια μονοπωλούσαν τις τηλεοπτικές συχνότητες, χωρίς να έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή στο δημόσιο.

Τώρα όμως θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για την προσωρινή άδεια και κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό, για να μπορέσει το κράτος μέσα στην επόμενη 10ετία να εισπράξει τα 255 εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν εξ αιτίας της απόφασης του ΣτΕ που ακύρωσε το διαγωνισμό.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει αν χρειαστεί να συγκρουστούν μετωπικά με τη διαπλοκή και το παλιό πολιτικό σύστημα, που επιχειρεί να στήσει σκηνικό εκτροπής, εκμεταλλευόμενο τα διάφορα λόμπι που διαθέτει ακόμα σε νευραλγικούς τομείς του κράτους, στις τράπεζες και στη δικαιοσύνη. Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν ανοιχτά για δικαστικό πραξικόπημα και για σχέσεις αλληλεξάρτησης ανάμεσα σε ισχυρά εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με κάποιους λίγους επίορκους δικαστές.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του ΣτΕ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, όχι βέβαια από όλους τους δικαστές, για να εξηγούμεθα αλλά από κάποια συγκεκριμένη μικρή ομάδα, γιατί μόνο δύο ψήφοι ήταν η διαφορά – είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η διαφορά ήταν 3 ψήφοι.

Τα συμφέροντα αυτά καταφεύγουν σε συνομωσίες, προκειμένου να αποδομήσουν την κυβέρνηση και να επαναφέρουν στο προσκήνιο το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δώσει το σύνθημα για γενική αντεπίθεση, που θα εκδηλωθεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Ο νόμος που κατατίθεται την Δευτέρα και τσακίζει το μονοπώλιο των νταβατζήδων στην τηλεόραση είναι μόνο η αρχή. Γιατί στη συνέχεια έρχεται καταιγίδα πρωτοβουλιών με στόχο το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τους χρεοκοπημένους βαρόνους της διαπλοκής και με τα σκοτεινά παράκεντρα εξουσίας που ονειρεύονται επιστροφή στο παλιό αμαρτωλό σύστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει από σήμερα ένα νέο ανένδοτο αγώνα, με στόχο να συντρίψει τους συνωμότες που έφτασαν σε σημείο να χρησιμοποιήσουν ως σχήμα για την υλοποίηση των βρόμικων σχεδίων τους ακόμα και κορυφαίους έστω και λίγους επίορκους δικαστές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...