Όταν Γκάλης και Πρέλεβιτς πιάστηκαν στα χέρια

Πριν από 26 χρόνια σαν σήμερα έγινε ένας ιστορικός τελικός μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη. Ήταν η μέρα που οι «κίτρινοι» πήραν το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αλλά και που οι ηγέτες των δύο ομάδων Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς έδωσαν ρεσιτάλ… πυγμαχίας

 Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ τη δεκαετία του ’80, ωστόσο την 8 Μάη του 1991 ο κύκλος της σπουδαίας αυτής ομάδας έκλεινε. Στο Αλεξάνδρειο ΠΑΟΚ και Άρης μονομάχησαν με έπαθλο το πρωτάθλημα Ελλάδος και οι «κίτρινοι» (σε εκείνο το ματς φιλοξενούμενοι) επικράτησαν με 81-80 και κατέκτησαν το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν τα πανηγύρια. Όχι όμως απ’ όλους… Σε μία γωνία του γηπέδου, οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες των δύο ομάδων Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς αντί να δίνουν τα χέρια, έπαιζαν… μπουνιές!

Κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και οι απόψεις του Τύπου της εποχής… διίστανται, ωστόσο οι δύο θρύλοι του μπάσκετ ήρθαν στα χέρια και έπαιξαν μποξ, προτού τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φασούλας.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/282751-Otan-Gkales-kai-Prelebits-piastekan-sta-cheria ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...