«Όχι» από το «Ρολάν Γκαρός» στην Σαράποβα

Στη Στουτγκάρδη, τον περασμένο μήνα, έκανε την επανεμφάνισή της σε διεθνείς αγώνες η Μαρία Σαράποβα, αφού εξέτισε το 15μηνο αποκλεισμό της για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η Ρωσίδα τενίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είχε τιμωρηθεί αρχικά με διετή αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο, μετά από έλεγχο που υποβλήθηκε πέρυσι στο αυστραλιανό όπεν. 

Η διάσημη Ρωσίδα πρωταθλήτρια ήθελε να πάρει άδεια συμμετοχής και για το φημισμένο γαλλικό τουρνοουά Ρολάν Γκαρός, αλλά οι Γάλλοι αποφάσισαν να μην της χορηγήσουν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Η «Μάσα» έχει εξασφαλίσει «wild card» για να συμμετάσχει και στο τουρνουά της Ρώμης, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί το ίδιο με τη συμμετοχή της στο γαλλικό τουρνουά, αφού οι διοργανωτές ακολουθούν άλλη πολιτική.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Μπερνάρ Γκουντιτσέλι, ήταν ξεκάθαρος για το θέμα: «Μπορεί να υπάρξει wild card για παίκτρια που επιστρέφει από τραυματισμό, όχι όμως για παίκτρια που επιστρέφει από τιμωρία για ντόπινγκ», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται να επενδύουμε 1.5 εκατομμύριο ευρώ στη μάχη κατά του ντόπινγκ και μετά να καλούμε μια παίκτρια που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας», τόνισε σχετικά ο Γκουντιτσέλι.

Η 29χρονη Ρωσίδα τιμωρήθηκε με 15 μήνες αποκλεισμού για χρήση της απαγορευμένης ουσίας meldonium, μετά από το Australian Open του 2016. 

Στο μεταξύ, στο τουρνουά της Ρώμης, μολονότι ήταν μπροστά στο 3ο σετ, η Σαράποβα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρησή της με τη Mιριάνα Μπαρόνι, εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό της πόδι.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/284181-Ochi-apo-to-Rolan-Gkaros-sten-Sarapoba ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...