Όχι στο διάταγμα Τραμπ και από το Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ

Τραμπ

Τραμπ: Η ασφάλεια του έθνους μας είναι σε κίνδυνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ για ακόμη μία φορά είδε το διάταγμα του για τους μετανάστες, να μην εγκρίνεται από τις αρμόδιες Αρχές και η ταξιδιωτική απαγόρευση στους μουσουλμάνους να παραμένει «μπλοκαρισμένη».

Η απόφαση πάρθηκε από το ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά έξαλλος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Θα σας δω στο δικαστήριο, η ασφάλεια του έθνους μας είναι σε κίνδυνο» έγραψε ο Τραμπ και μάλιστα σε κεφαλαία για να εκδηλώσει την οργή του.

Το ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει το μπλοκάρισμα του διατάγματος που υπέγραψε στις 27 Ιανουαρίου ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, αψηφώντας όλες τις πιέσεις από τον ίδιο τον Τραμπ τις προηγούμενες μέρες.

Μετά την απόφαση αυτή, τα σύνορα των ΗΠΑ παραμένουν ανοιχτά και μετανάστες ή πρόσφυγες που είχαν αποκλειστεί μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Πλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιπροσωπεύοντας την κυβέρνηση Τραμπ, μπορεί να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Μόνο που αυτό μένει χωρίς έναν δικαστή (σ.σ. τον περασμένο Φεβρουάριο πέθανε ο Αντονίν Σκαλία, με τη θέση να παραμένει κενή) και σε περίπτωση που η υπόθεση του διατάγματος κριθεί πριν αποφασιστεί ή όχι ο διορισμός του υποψηφίου που προτείνει ο Τραμπ και οι ψήφοι είναι 4-4, τότε θα επικρατήσει αυτό που έχει αποφασίσει το ομοσπονδιακό Εφετείο.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...