Ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία και μετά άνοιξε πυρ

Ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία και μετά άνοιξε πυρ

Ένας ομοεθνής μας από το χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Μετά από λίγο επενέβη η αλβανική αστυνομία και κατέβασε τη σημαία, με αποτέλεσμα, ο ομοεθνής να αρχίσει να πυροβολεί εναντίον τους με ενα καλάσνικοφ.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι τρύπες από τις σφαίρες στα περιπολικά της αλβανικής αστυνομίας.

γφσ

ξφ

Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με το syiri συνελήφθη ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηριζεί, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος. Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook υπάρχουν μηνύματα που στρέφονται κατά των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Αλβανίας, και καλεί τους Έλληνες ομοεθνείς να «στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση».

αασ

Ο ομογενής αναζητείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβήσουν αν χρειαστεί.

τρες

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ.
Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.

γφδ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345810-Ypsose-ten-ellenike-semaia-sten-Albania-kai-meta-anoixe-pyr ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...