1η ημέρα του 4ου Νοσηλευτικού Ογκολογικού Συμποσίου στην Πάτρα

Με πλήθος Νοσηλευτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το 4ο Πανελλήνιο Ογκολογικό Συμπόσιο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας.

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έγιναν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις σχετικά με την αποκατάσταση των ασθενών με καρκίνο τη σπουδαιότητα της αποκατάστασης καθώς και τη χρήση Ιατρικού τατουάζ αποκατάστασης.

Ακολούθησε μια συγκλονιστική συνεδρία με πολύ έντονα συναισθήματα όπου τρεις εν ενέργεια Νοσηλεύτριες η κα Κολοβού από την Πάτρα, η κα Βίτσα από την Αθήνα και η κα Μασούρα από τα Ιωάννινα όσο και η κα Ανδρεά Συνταξιούχος Μαία από την Πάτρα παρουσίασαν η καθεμία με το δικό της ξεχωριστό τρόπο πώς βίωσαν και διαχειρίστηκαν τον καρκίνο τόσο οι ίδιες όσο και το περιβάλλον τους. Πραγματικά τις ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτή την κατάθεση ψυχής!

Στη συνέχεια η κα Βήχα, Προϊσταμένη της Ογκολογικής παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης σχετικά με το παρόν και το μέλλον στην εκπαίδευση της Ογκολογικής Νοσηλευτικής.

Χαιρετισμούς στο Συμπόσιο απηύθυναν υπό το συντονισμό της Δημοσιογράφου κας Ριζογιάννη εκπρόσωπος της Εκκλησίας πατήρ Χρήστος, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Γατοπούλου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας κα Κουμάντου, του ΑΤΕΙ Πατρών κος Κουτσογιάννης καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το χαιρετισμό αλλά και τηνπαρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Χαροκόπου Αντώνιου, ο οποίος όχι μόνο έδωσε το παρόν αλλά πίστεψε και στήριξε επί της ουσίας την όλη προσπάθεια και τον ευχαριστούμε θερμά. Τέλος ο Δήμαρχος Πατρέων κος Πελετίδης έδωσε το παρόν στο μεγαλύτερο μέρος της 1ης ημέρας εργασιών και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκ μέρους του Ογκολογικού Τομέα του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας η ετήσια βράβευση ατόμων και φορέων που έχει συμβάλλει ουσιαστικά σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και τη διαχείριση του Καρκίνου. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ογκολογικού Τομέα κος Δημήτρης Παπαγεωργίου φέτος αποφασίστηκε να τιμηθούν δύο Εθελοντικοί φορείς από την Πάτρα, οι οποίοι συνεχίζουν άοκνα το έργο τους, το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, και το ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν για το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ η κα Κολυπέρα και για το ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ η κα Παπαχρυσανθάκη από την Πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλας κα Κυρίτση.

Αποτελεί τιμή για την πόλη της Πάτρας ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας και ο Ογκολογικός Τομέας να τιμούν δύο εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, η 1η ημέρα έκλεισε με την παρουσίαση ενός καινοτόμου προγράμματος διασύνδεσης της Τέχνης με τον καρκίνο. Οι εικαστικοί Αριστομένης Χατζηπαπας και Βίκυ Στάμου παρουσίασαν το project, τα πρώτα δειλά βήματα του οποίου ξεκίνησαν άτυπα στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Στόχος του εικαστικού εργαστήριο είναι η δημιουργική απασχόληση των ασθενών, συνοδών καθώς και του μόνιμου προσωπικού, μέσα από την τέχνη, η οποία λειτουργεί «απελευθερωτικά» στη διάθεσή τους. Το εικαστικό αυτό εργαστήριο θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί να μετακινείται στο χώρο του ογκολογικού τμήματος, έτσι ώστε να επισκέπτεται τους ασθενείς εκεί όπου βρίσκονται. Για την λειτουργία του εικαστικού εργαστηρίου, εφαρμόζεται συγκεκριμένη εικαστική μεθοδολογία που στοχεύει στην ελευθερία της έκφρασης.Σημαντικό είναι ότι η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος είναι χαμηλή σε κόστος, τόσο σε εξοπλισμό όσο και στην εφαρμογή.

unnamed-1 unnamed-2 unnamed unnamed-4 unnamed-5 unnamed-6 unnamed-7 unnamed-8 unnamed-9 unnamed-10



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...