Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου στα πλαίσια  ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο «Learn by doing…Theater!» υποδέχθηκε μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από τις 22 έως και τις 26 Νοεμβρίου 2021 υλοποιήθηκε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες με κεντρικό θέμα το αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής των ευρωπαϊκών ομάδων  από τους μαθητές του σχολείου μας που μετέχουν στο πρόγραμμα. Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε αντίστοιχες δράσεις από τους μαθητές των φιλοξενούμενων χωρών.

Κατά τις υπόλοιπες μέρες του προγράμματος έλαβαν χώρα θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια, στα πλαίσια των οποίων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του αρχαίου θεάτρου δουλεύοντας σε ομάδες. Παράλληλα οι συνοδοί  καθηγητές  έλαβαν μέρος σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και δραματοποίησης αρχαίων ελληνικών μύθων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτικές επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με επιτυχία αφήνοντας πολύ όμορφες αναμνήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι μαθητές μας ανυπομονούν για την συνέχιση των εκπαιδευτικών δράσεων καθώς και για τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές επισκέψεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη στη  Ρουμανία και την Ιταλία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...