1ο AHEPA CUP: Πατακοπούλου- Ντόντης στο βάθρο.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου το 1ο AHEPA CUP, που διοργάνωσαν από κοινού η Ομόνοια Ναυπάκτου και η Αμερικανοελληνική Ένωση AHEPA. Το AHEPA CUP αποτελεί το πρώτο αθλητικό event για την AHEPA περιφέρειας Ελλάδος, στο οποίο κεντρικό ρόλο συντονιστή και διοργανωτή έπαιξε το τοπικό τμήμα στη Ναύπακτο “AHEPA Lepanto 1571”. Αν και στις ΗΠΑ είναι πολύ συνηθισμένες τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις για την παγκοσμίου φήμης οργάνωση των ομογενών , το event ήταν πρωτοποριακό για την Περιφέρεια Ελλάδος και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Για την συνδιοργανώτρια Ομόνοια Ναυπάκτου, αποτέλεσε ένα ακόμη κρίκο στην σειρά επιτυχημένων τουρνουά beach volley που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία καλοκαίρια. Το AHEPA CUP 2014 ήταν η συνέχεια των “μικτών” τουρνουά των προηγουμένων ετών και βρήκε νικητές τους Ντόντη-Πατακοπούλου μετά από ένα τριήμερο έντονης αγωνιστικής δράσης.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

https://plus.google.com/photos/101533585803697065516/albums/6041399509995015105/6041400415396759298?hl=en&pid=6041400415396759298&oid=101533585803697065516

Συνολικά συμμετείχαν 27 ομάδες, αποτελούμενες υποχρεωτικά από ένα αγόρι και ένα κορίτσι (μικτό). Ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών υποχρέωσε τους διοργανωτές να ξεκινήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής με την προκριματική φάση, από όπου προέκυψαν τα ζευγάρια που συμπλήρωσαν το τελικό ταμπλό των 16 καλύτερων ομάδων. Το πρωί του Σαββάτου “έπεσαν” στην άμμο και οι πιο έμπειρες ομάδες, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στο φιλοθεάμον κοινό με την ποιότητα των παιχνιδιών. Η τελική φάση της Κυριακής ξεκίνησε με το ταμπλό των ηττημένων, που συμπλήρωσε με δύο ομάδες την τετράδα των ημιτελικών, μιας και οι δύο πρώτες θέσεις είχαν “καπαρωθεί” το απόγευμα του Σαββάτου από τους Ντόντη-Πατακοπούλου και Σχίζα-Τσακανίκα.

Στον πρώτο ημιτελικό η ομάδα των Σαλαβασίση-Μιρζέ που κατάφερε με ευκολία να ξεπεράσει το εμπόδιο των Σχίζα-Τσακανίκα με 2-0 σετ. Μεγαλύτερο σασπένς είχε ο δεύτερος ημιτελικός. Οι Κόλλια-Μούρζης πήραν το πρώτο σετ με 18-21 όμως οι Ντόντης-Πατακοπούλου έκαναν την ανατροπή και αρχικά ισοφάρισαν παίρνοντας το δεύτερο σετ με 21-14, ολοκληρώνοντας την πρόκρισή τους στον τελικό με νίκη στο τάι μπρέικ με 15-11.

Συναρπαστικός ήταν ο μικρός τελικός. Οι Σχίζα-Τσακανίκας κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι πήραν το πρώτο σετ με 21-15 όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για το χάλκινο μετάλλιο. Οι Κόλλια-Μούρζης ισοφάρισαν τα σετ παίρνοντας το δεύτερο με 21-18 και το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι μπρέικ και μάλιστα στις λεπτομέρειες με τους Κόλλια-Μούρζη να το κατακτούν με 15-13 και να κατακτούν την τρίτη θέση.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο τελικός. Οι Ντόντης-Πατακοπούλου εκμεταλλεύτηκαν το ότι οι Σαλαβασίδης-Μιρζέ δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και κερδίζοντας και τα δύο σετ με 21-13 πήραν την πρώτη θέση περιορίζοντας τους αντιπάλους τους στο αργυρό μετάλλιο.

Η όμορφη διοργάνωση έληξε με τις απονομές, ενώ το παρόν έδωσαν ο κ. Κώστας Κακούρας ως εκπρόσωπος της επερχόμενης δημοτικής αρχής καθώς και ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Νταουσάνης. Οι απονομές έγιναν από τον εκπρόσωπο των χορηγών και πρόεδρο της Ελληνικής Λέσχης Υδροπλάνων κ. Ρωσσίδη, και τους εκπροσώπους των ΑΗΕΡΑ Lepanto 1571 και Ομόνοιας Ναυπάκτου κους. Δημήτρη Μαυρέλη και Αντώνη Σχοινά. Οι πρώτοι νικητές εκτός από το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο, κέρδισαν δωροεπιταγές από το Κατάστημα Οπτικών Κούμπιου ενώ οι δεύτεροι ένα πλήρες γεύμα για δύο άτομα από το Cafe /restaurant Living Room. Όλοι οι συμμετέχοντες στο τελικό ταμπλό της διοργάνωσης πήραν εκπτωτικές κάρτες, προσφορά καταστημάτων- χορηγών του AHEPA CUP.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση του AHEPA CUP 2014, τους χορηγούς και ιδιαίτερα την Coca-Cola 3Ε για την ευγενική χορηγία σε υλικά, τον κ. Δημήτρη Ιωάννου για τα ηχητικά, τον κ. Γιώργο Ντάλη (http://giorgosntalis.com/) για τη βιντεοσκόπηση και τη δημιουργία οπτικού σποτ. Σημαντική ήταν η συμβολή του αθλητικού διευθυντή AHEPA Περιφέρειας Ελλάδος κ. Ηλία Βασιλειάδη, του ομογενή εκ Ναυπάκτου κ. Γιάννη Σταυρόπουλου με πολυδιάστατη βοήθεια από τις ΗΠΑ όπου και διαμένει, αλλά και του κ. Δημήτρη Μαυρέλη μέλους του AHEPA Lepanto 1571.

 

Με τη λήξη του τουρνουά των μικτών ομάδων δεν τελείωσαν τα τουρνουά για την Ομόνοια, μάλλον ξεκίνησαν. Όλη την εβδομάδα από 28 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην παραλία της Παλαιοπαναγιάς διεξάγεται το 9ο τουρνουά beach volley της Ομόνοιας ανδρών και γυναικών με δύο ξεχωριστά ταμπλό, ερασιτεχνών και αθλητών βόλεϊ που θα κορυφωθεί με τους τελικούς της Κυριακής 3 Αυγούστου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...