1.000.000 ευρώ η ταρίφα για κάθε αποστάτη

1.000.000 ευρώ η ταρίφα για κάθε αποστάτη

Το ρωσικό λόμπι πήγε να εξαγοράσει βουλευτές των ΑΝΕΛ – Οι μυστικές υπηρεσίες τους χάλασαν τη δουλειά

ΕΝΑ εκατομμύριο ευρώ για κάθε αποστάτη βουλευτή ήταν η ταρίφα του πανίσχυραου ρωσικού λόμπι που επιχείρησε να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση με στρατηγικό στόχο την ακύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Όπως προκύπτει από υποκλοπές που διενήργησαν οι μυστικές υπηρεσίες, το Διευθυντήριο επιχειρηματικών και εκκλησιαστικών παραγόντων που έστησε την επιχείρηση αποστασία εκτός από τα εκβιαστικά διλήμματα που έθετε σε βουλευτές προσέφερε και τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα. Από συντονισμένες ενέργειες επιχειρήθηκε η εξαγορά τριών βουλευτών με στόχο την αποσταθεροποίηση και την πτώση της Κυβέρνησης.

Η ενεργοποίηση ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών ακύρωσε το σχέδιο εκτροπής και ανάγκασε το Διευθυντήριο του ρωσικού λόμπι σε άτακτη υποχώρηση. Όταν οι Ρώσοι κατάσκοποι αντελήφθησαν ότι όλες οι κινήσεις τους καταγράφονταν από τις Μυστικές Υπηρεσίες ακύρωσαν την επιχείρηση για να μην κάψουν ολοκληρωτικά το ρωσικό λόμπι στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες ακύρωσαν τα ραντεβού με τους τρεις βουλευτές ενώ άρχισαν να καταστρέφουν επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία μπορούσαν να τεκμηριώσουν τη συνομωσία.

Ως διά μαγείας διεκόπη και κάθε επικοινωνία με τα ιδρύματα και τους πρόθυμους Μητροπολίτες και ηγουμένους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα τόσο για την οργάνωση των λαοσυνάξεων όσο και για το μαρκάρισμα των βουλευτών που επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθούν. Βεβαίως οι τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και οι πληροφορίες που άντλησαν από εμπλεκόμενα πρόσωπα τα κλιμάκια της Ε.Υ.Π. και της CIA, μπορούν να δρομολογήσουν διαδικασίες για ποινικές διώξεις σε βάρος δεκάδων μεγαλόσχημων παραγόντων.

Άλλωστε η διαδρομή του χρήματος έχει καταγραφεί με απόλυτη ακρίβεια μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές Μόσχας – Λευκωσίας – Αθήνας, διαφόρων εταιρειών που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του σχεδίου διείσδυσης.

Η εμπλοκή τεσσάρων επιχειρηματικών παραγόντων που συνδέονται με το ρωσικό λόμπι στη διακίνηση μαύρου χρήματος τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο, όπως επίσης και το πάρτι που στήθηκε με τη χρηματοδότηση διαφόρων Μητροπολιτών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες δικαστικών διώξεων γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο δίκτυο διακίνησε μαύρο χρήμα για τις ανάγκες των λαοσυνάξεων και στα Σκόπια που είχαν στόχο την αποδόμηση του Ζάεφ. Πρόκειται για επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής που κινούνται με άνεση στη γειτονική χώρα και έχουν δυνατότητες μεταφοράς κεφαλαίων χωρίς να κινούν υποψίες.

Οι αμερικανικές και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που συνεχίζουν την έρευνα για το ρωσικό σχέδιο αποσταθεροποίησης θεωρούν ότι η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών έχει παγώσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να επανέλθουν χρησιμοποιώντας διαφορετικούς φίλους που δεν έχουν καεί από τις πρόσφατες έρευνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο συναγερμός για την αντιμετώπιση του σχεδίου αποσταθεροποίησης δεν πρόκειται να λήξει μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337638-1-000-000-eyro-e-taripha-gia-kathe-apostate ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...