1.000.000 πρόσφυγες μετέφερε στη Σμύρνη ο Ταγίπ Ερντογάν!

1.000.000 πρόσφυγες μετέφερε στη Σμύρνη ο Ταγίπ Ερντογάν!
1.000.000 πρόσφυγες μετέφερε στη Σμύρνη ο Ταγίπ Ερντογάν!


22/01/2020 – 16:04

Τους μετέφερε άρον-άρον το τελευταίο δίμηνο ο Ερντογάν – Η Τουρκία εκβιάζει ανοιχτά Ελλάδα και Ευρώπη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το βρόμικο σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν το οποίο υλοποιείται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και προβλέπει απόβαση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Στην ΕΥΠ έχει σημάνει συναγερμός μετά τη μαζική μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή έχουν μεταφερθεί στη Σμύρνη ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που είναι έτοιμοι να κάνουν απόβαση στην Ελλάδα όταν δοθεί το σύνθημα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τους δύο δουλέμπορους τους οποίους χρησιμοποιεί η ΜΙΤ.

Με τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στα τουρκικά παράλια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά ο Ερντογάν επιχειρεί να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Άνγκελα Μέρκελ που γνωρίζει το σχέδιο του Ερντογάν επιχειρεί με την επίσκεψή της στην Τουρκία να εξευμενίσει τον σουλτάνο γιατί οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντέχουν ένα ακόμα κύμα μεταναστών.

Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Μια μαζική απόβαση προσφύγων και μεταναστών από τη Σμύρνη στα ελληνικά νησιά είναι μη διαχειρίσιμη.

Οι δομές δεν επαρκούν ούτε για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην παρούσα φάση στην Ελλάδα.

Μάλιστα με δεδομένη την απροθυμία ευρωπαϊκών κρατών να δεχθούν αναλογική κατανομή τους η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια τεράστια κρίση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Με όχημα το προσφυγικό ο Ερντογάν επιχειρεί να εκβιάσει ανοιχτά την Ελλάδα για μια σειρά από ζητήματα.

Σε συνδυασμό με την προκλητικότητα που επιδεικνύει σε Αιγαίο και Κύπρο επιδιώκει να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αναγκάσει τη χώρα μας να προσφύγει στη Χάγη με δική του ατζέντα.

Εκτός από τη Σμύρνη η ΕΥΠ έχει καταγράψει μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Αδριανούπολη.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν μαζικές εκκαθαρίσεις μεταναστών από την Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη για να είναι πολύ κοντά στα περάσματα του Έβρου.

Γι΄ αυτό οι ροές έχουν αυξηθεί και σχεδόν καθημερινά η αστυνομία δίνει μάχη με τους δουλέμπορους που μεταφέρουν από τον Έβρο μετανάστες και πρόσφυγες.

Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι αν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να πιέσουν τον σουλτάνο η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους πρώτους μήνες της Άνοιξης τη μεγαλύτερη κρίση αφού θα κληθεί να διαχειριστεί ένα κύμα από εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει περαιτέρω ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που ήδη βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...