1.348 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Σικελίας

Κυριακή 12/06/2016 – 08:56ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣΣυνολικά 1.348 μετανάστες διασώθηκαν χθες, Σάββατο, στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Σικελίας, σε έντεκα επιχειρήσεις, ανακοίνωσε το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.
Οι επιχειρήσεις αυτές αύξησαν τον αριθμό των ανθρώπων που διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες σε πάνω από 3.000.
Με την έλευση του καλοκαιριού χιλιάδες μετανάστες αποπλέουν με πλεούμενα ευκαιρίας από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, είναι υπήκοοι χωρών της Αφρικής.
Σαράντα πέντε παράτυποι μετανάστες Πακιστανοί, Αφγανοί, και Υεμενίτες, ανάμεσά τους πάνω από δέκα ανήλικοι, αποβιβάστηκαν παράλληλα στο Οτράντο, στη νότια Ιταλία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Τρεις Γεωργιανοί, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν για να ανακριθούν.
Σύμφωνα με έναν απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες πριν από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών, πάνω από 48.000 μετανάστες, σχεδόν όλοι από κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν φθάσει στην Ιταλία από τις αρχές της χρονιάς.
Ο απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας κάνει λόγο για 50.000 μετανάστες που έχουν φθάσει στις ακτές της χώρας μέχρι στιγμής εφέτος, έναν αριθμό μειωμένο κατά περίπου 10% σε σύγκριση με αυτόν του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος.
Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και εισήλθε στον τρίτο της χρόνο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...