10 πολύτιμες συμβουλές για να είσαι γεμάτη ενέργεια όλη μέρα!

10 πολύτιμες συμβουλές για να είσαι γεμάτη ενέργεια όλη μέρα!
Κουτουλάς μπροστά από τον υπολογιστή στη δουλειά; Άλλαξε μερικές… κακές συνήθειες για να κρατήσεις την ενέργειά σου στα ύψη σε καθημερινή βάση!

Πάνω από το 81% των εργαζόμενων γυναικών νιώθουν ατονία κυρίως τις απογευματινές ώρες γραφείου, με αποτέλεσμα να το ρίχνουν στα γλυκά ψάχνοντας να βρουν την χαμένη τους ενέργεια.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η ατονία οφείλεται σε μικρές καθημερινές συνήθειες που ούτε φανταζόμασταν ότι συσωρευτικά θα καταπονήσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας. 

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να αδράξεις κάθε μέρα:

1.Μην ξεχνάς προσπερνάς το μεσημεριανό γεύμα:
Αν δουλεύεις μέχρι αργά, πάρε μαζί σου στο γραφείο ένα light γεύμα. Προτίμησε τις καθαρές πρωτεΐνες και τα λαχανικά και όχι τους υδατάνθρακες. Ένα τέτοιο γεύμα θα βοηθήσει στην καλύτερη πέψη και κατά συνέπεια θα σου χαρίσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα, χωρίς να επιβαρύνει τη σιλουέτα σου όπως π.χ τα γλυκά.

2.Ξέχνα την τεχνολογία:
Τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς, κλείσε τον υπολογιστή, το κινητό και την τηλεόραση και ξέχνα για λίγο ότι υπάρχει η τεχνολογία.  Πέρασε στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά σου και ξεκούρασε τα μάτια σου.

3.Κοιμήσου νωρίς:
Όσο πιο νωρίς κοιμάσαι, τόσο πιο εύκολα θα σηκωθείς το επόμενο πρωί. Ξέχνα λοιπόν τα ξενύχτια μέσα στην εβδομάδα και κοιμήσου όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

4.Γυμνάσου το πρωί:
Ένα 20 λέπτο πρωινής γυμναστικής θα εκτοξεύσει την ενέργειά σου στα ύψη! Κάνε λίγο διάδρομο, yoga, ποδήλατο, ή έναν έντονο περίπατο 20 λεπτά πριν ετοιμαστείς για το γραφείο.

5.Μην ξεχνάς το πρωινό:
Είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας! Πιες ένα πράσινο τσάι που είναι και αντιοξειδωτικό και πρόσθεσε στο πρωινό σου αρκετά φρούτα και ξηρούς καρπούς.

6.Πιες αρκετό νερό:
Πάρε μαζί σου στο γραφείο ένα μεγάλο μπουκάλι νερού και βάλε στόχο να το έχεις πιεί μέχρι να σχολάσεις. Το νερό είναι το μυστικό για υγιή οργανισμό αλλά και τέλειο σώμα!

7.Ενέργεια από το φαγητό σου:
Σε κάθε σου γεύμα και σνακ φρόντισε να συνδυάζεις πρωτεΐνες με  υδατάνθρακες για να… εξορκίσεις την ατονία συστηματικά.

8.Ένα πράγμα τη φορά:
Σταμάτα να προσπαθείς να καταφέρεις τα πάντα! Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα κάθε φορά και θα δεις ότι θα το κάνεις τέλεια χωρίς να σου «τρώει» ενέργεια, σκέψη και (πολύτιμο) χρόνο κάτι άλλο.

9.Κάνε ένα διάλειμμα από το P/C :
Κάθε μια ώρα που σε βρίσκει προσκολλημένη μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, σήκω και κάνε κάτι άλλο. Φάε το σνακ που έχεις ετοιμάσει, πήγαινε μέχρι το γραφείο της συναδέλφου σου, και κάνε ένα μικρό διάλειμμα για να ξελαμπικάρεις.

10.Μην ξεχνάς τους φίλους σου:
Οι άνθρωποι που αγαπάς, είναι από μόνοι τους πηγή ενέργειας! Φρόντισε λοιπόν να τους βλέπεις συχνά, έστω και για λίγο.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...