10+1 ψέματα που μας λένε οι ταινίες

10+1 ψέματα που μας λένε οι ταινίες
«Το σινεμά είναι αλήθεια σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο» είχε πει κάποτε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, κύριος εκφραστής του γαλλικού Νέου Κύματος στον κινηματογράφο. Στον πλανήτη Χόλιγουντ, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Και η μεγάλη οθόνη ψεύδεται… ασύστολα

Ζήτω το σεξ στην ντουζιέρα!
Το ψέμα: Τι πιο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει ένα ζευγάρι το πάθος του στην ντουζιέρα. Μουσκεμένα κορμιά, καλυμμένα από σαπουνάδα, ρομαντικά φιλιά, τρυφερά σφιχταγκαλιάσματα κι από πάνω το νερό να ρέει στα σώματα.

Η αλήθεια: Το σεξ στην ντουζιέρα είναι ριψοκίνδυνο και δεν αξίζει τον κόπο που απαιτεί. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται με τα ακροβατικά στο γλιστερό δάπεδο. Πιο πιθανό είναι να βογγήξουν από σπάσιμο ποδιού παρά από ηδονή.

Οι ταινίες: «Χωρίς ανάσα», «Gia», «Οι σπεσιαλίστες».

Οι κυρίες είναι κύριοι
Το ψέμα: Καμιά μεταμφίεση δεν είναι αποτελεσματικότερη από το να φορέσει ο ήρωας ένα φλοράλ φόρεμα. Ντυμένοι γυναίκες, οι μαύροι περνάνε για λευκοί, οι ενήλικοι για έφηβοι και οι αποτυχημένοι πατεράδες πείθουν τα παιδιά τους να τους αγαπήσουν.

Η αλήθεια: Εφόσον γνωρίζεις τι είναι το μήλο του Αδάμ, δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις έναν άνδρα με φουστάνι.
Οι ταινίες: «Τούτσι», «Κυρία Ντάπφαϊρ», «Ξανθιές γκόμενοι», «Μην πυροβολείτε τη γιαγιά».

Τα ασχημόπαπα γίνονται κύκνοι
Το ψέμα: Τα σπασικλάκια φορούν πατομπούκαλα, είναι αχτένιστα και το ντύσιμό τους τα καθιστά καταζητούμενα από την αστυνομία μόδας. Αλλά μόλις πετάξουν τα γυαλιά και φορέσουν φακούς επαφής αμέσως μεταμορφώνονται και γίνονται περιζήτητα.

Η αλήθεια: Τα γυαλιά προσδίδουν γοητεία και πάντως δεν είναι εκείνα που την κρύβουν. Σόρι σπασίκλες, αλλά δεν θα γίνετε έτσι εύκολα εξώφυλλο σε περιοδικά μόδας.

Οι ταινίες: «Το κορίτσι των ονείρων σας», «Το κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς», «Κουνελάκι από σπίτι», «Τα ημερολόγια μιας πριγκίπισσας».

Οι βόμβες με ψηφιακό ρολόι
Το ψέμα: Αν ο κακός είναι τρομοκράτης που θέλει να ανατινάξει κάτι είναι σύνηθες να βάζει στη βόμβα ψηφιακό χρονομέτρη για να ξέρουν οι καλοί τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Προτιμάται μάλιστα το ψηφιακό ρολόι να είναι προγραμματισμένο σε αντίστροφη μέτρηση. Η δε εξουδετέρωση γίνεται κατά βάση στα πέντε τελευταία δευτερόλεπτα.

Η αλήθεια: Σιγά τώρα μην νοιάζονται οι πραγματικοί τρομοκράτες για ψηφιακούς χρονομέτρες στους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αφήστε δε που η εξουδετέρωση του μηχανισμού το τελευταίο λεπτό συνήθως αποτυγχάνει παταγωδώς.

Οι ταινίες: «Πολύ σκληρός για να πεθάνει 3», «Αδίστακτα Πρόσωπα», «Φονικό όπλο 3».

Οι πόρνες και τα παραμύθια
Το ψέμα: Η πορνεία είναι ένα επάγγελμα που εξασφαλίζει σε εκείνη που το ασκεί γρήγορα και καλά χρήματα, έχει ευέλικτο ωράριο εργασίας και συνήθως περιλαμβάνει και μια ρομαντική ιστορία.

Οι πελάτες τους είναι ματσωμένοι και ευπαρουσίαστοι ή ταλαιπωρημένοι, πλην αξιαγάπητοι, που θέλουν απλώς κάποιον να ακούσει τον πόνο τους.

Η αλήθεια: Η ζωή στο πεζοδρόμιο είναι πολύ σκληρή. Και η πελατεία δεν απαρτίζεται ακριβώς από εκατομμυριούχους έτοιμους να ερωτευθούν…

Οι ταινίες: «Pretty Woman», «Πολυθρόνα για δύο».

Πιο γρήγοροι από τη φύση
Το ψέμα: Ο ήρωάς μας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο καθώς ένα ποτάμι ηφαιστειακής λάβας απειλεί να τον ξεροψήσει; Κανένα πρόβλημα.

Το βάζει στα πόδια και αφήνει με χαρακτηριστική άνεση εκατοντάδες μέτρα πίσω του τη λάβα να τρώει τη σκόνη του. Με τον ίδιο τρόπο ξεφεύγει από χιονοθύελλες και αμμοθύελλες, ακόμη και από τον ήλιο που ανατέλλει.

Αρκεί ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια. Αν και οι γυναίκες στις ταινίες μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα σπρίντερ ακόμη και με ψηλοτάκουνα.

Η αλήθεια: Ακόμη και ο Γιουσέιν Μπολτ δεν γλιτώνει από τις φυσικές καταστροφές που έχουμε δει στην οθόνη.

Οι ταινίες: «Η μούμια επιστρέφει», «Μετά την επόμενη μέρα», «Η κορυφή του Δάντη».

Στη βροχή χωρίς ομπρέλα
Το ψέμα: Δεν υπάρχει πιο αναζωογονητικό από το να είσαι βρεγμένος μέχρι το κόκαλο. Είτε δίνεις ένα παθιασμένο φιλί είτε τραγουδάς χορεύοντας υπό νεροποντή, λες και είναι κάτι συνηθισμένο, είτε έχεις μόλις αποδράσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας, η βροχή είναι αυτή που θα ενισχύσει την εμπειρία.

Η αλήθεια: Κανείς δεν θέλει να τον βρει απροετοίμαστο μια ξαφνική βροχή. Εκτός αν του αρέσει η ιδέα μιας πνευμονίας.

Οι ταινίες: «Τραγουδώντας στη βροχή», «Spiderman», «Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ».

Οι συγχρονισμένοι οργασμοί
Το ψέμα: Ολα τα ζευγάρια που κάνουν έρωτα φθάνουν σε οργασμό ταυτόχρονα και κατόπιν αφήνονται εξαντλημένα και με χαμόγελο ευτυχίας στο κρεβάτι (χωρίς να ξεχάσουν να καλύψουν τη γύμνια τους με ένα σεντόνι, φυσικά).

Η αλήθεια: Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σεξ είναι μια ιδρωμένη, ασυγχρόνιστη «πάλη» σωμάτων, ενώ εκείνος που θα τελειώσει πρώτος θα πρέπει να καταβάλει μια έξτρα προσπάθεια στο τέλος για να μείνουν και οι δύο ικανοποιημένοι. Ακόμη κι έτσι, είναι καλύτερο από τη «σούπα» που βλέπουμε στις περισσότερες ταινίες.

Οι ταινίες: Ολες, μα όλες, από καταβολής κινηματογράφου.

Ολα τα ρούχα στο σωστό νούμερο
Το ψέμα: Το να κλέψεις τη στολή ενός εχθρού είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταμφιεστείς καθώς όλοι φαίνεται ότι φοράνε το ίδιο νούμερο παντελόνι με εσένα.

Η αλήθεια: Τα ρούχα βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, όχι μόνο στα δικά μας. Γι’ αυτό τα ψώνια πολλές φορές είναι μεγάλος μπελάς.

Οι ταινίες: «Ο πόλεμος των Αστρων», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία σταυροφορία», «Σαχάρα», «Ζεις μονάχα δυο φορές»

Το μίσος φέρνει έρωτα
Το ψέμα: Πρόσεξε τις γυναίκες που φαίνεται να σε αντιπαθούν, διότι είναι σχεδόν βέβαιο θα φάνε κόλλημα μαζί σου και με τον σεξιστικό και προσβλητικό τρόπο συμπεριφοράς σου.

Δεν έχει νόημα να ψάχνεις για κάποια που να σε συμπαθεί διότι απλούστατα εκείνη η θυμωμένη γυναίκα με την οποία δεν έχεις τίποτα κοινό θα αποδειχθεί με τον καιρό ότι είναι το καλύτερο ταίρι για σένα.

Η αλήθεια: Το μίσος για κάποιον συνήθως δεν αναλογεί σε μια μακροχρόνια και ολοκληρωμένη σχέση. Αν και πολλά παντρεμένα ζευγάρια θα μπορούσαν να μας διαψεύσουν…

Οι ταινίες: «10 πράγματα που μισώ σ’ εσένα», «Η πρόταση», «Εχετε κάνει κράτηση».

Βουτιές από πολύυυυ ψηλά
Το ψέμα: Οι βασικοί νόμοι της Φυσικής δεν ισχύουν στο νερό, το οποίο παρουσιάζεται στις ταινίες απαλό σαν πουπουλένιο στρώμα. Η πτώση από ουρανοξύστη θα σε μετατρέψει σε πολτό στο πεζοδρόμιο αλλά με βουτιά από ίδιο ύψος σε μια πισίνα το πολύ πολύ να βγεις μούσκεμα και το όπλο σου να λειτουργεί άψογα.

Η αλήθεια: Το νερό μπορεί να προκαλέσει πόνο. Φαντάσου την αίσθηση που θα προκαλέσει μια βουτιά στο νερό όταν αντί με το κεφάλι ή τα πόδια, σκάσεις με την κοιλιά. Ε, τώρα υπολόγισε τι θα προκαλέσει μια πτώση στο νερό όχι από βατήρα αλλά από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας.

Οι ταινίες: «Τα κακά παιδιά», «Φονικό όπλο 2», «Αληθινά ψέματα», «Οι δύο ληστές».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...