104 καυτά ονόματα στη λίστα των αρχών

Τετάρτη 06/07/2016 – 16:53

Παραδικαστικό 2

Ο ΚΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ

Μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα με μέλη δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, έναν ιερέα, φοροτεχνικούς και άλλα γνωστά πρόσωπα , αποκαλύπτει βούλευμα χιλιάδων σελίδων του Συμβουλίου Εφετών που παραπέμπει σε δίκη 104 άτομα. Φέρονται να έστηναν ακόμα και πλειστηριασμούς , ενώ έπαιρναν χρήματα υποσχόμενοι ότι θα στήσουν δικαστικές αποφάσεις. 10 χρόνια έρευνα, πάνω από 8 χιλιάδες σελίδες δικογραφία, καυτοί διάλογοι που κατέγραψε η ΕΥΠ και 104 κατηγορούμενοι.  Οι αριθμοί της εγκληματικής οργάνωσης  που η δικαιοσύνη αποκαλεί παραδικαστικό κύκλωμα , είναι προκαλούν σοκ , όσο και τα πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν. Σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 1143/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών,  παραπέμπονται σε δίκη κατά περίσταση τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.  Να σημειωθεί πως αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης 36 άτομα για τα οποία το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος των ενταλμάτων.  Τέλος, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων. Τα έγγραφα αυτά, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.

ΠΟΙΟΙ  ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ
-Γνωστός πολιτικός μηχανικός
-Ιερέας
-Γνωστός από τηλεοπτικές εκπομπές δικηγόρος
-Δικηγόροι, δικαστές  και  πρώην δικαστές
-Επιχειρηματίες και η κόρη ενός πασίγνωστου επιχειρηματία
-Πασίγνωστος φοροτεχνικός με πολιτική καριέρα
-Συμβολαιογράφος με συνδικαλιστική δράση
-Πασίγνωστος επικοινωνιολόγος
-Νεαρός πρώην κρατούμενος που είχε εμπλακεί σε ροζ σκάνδαλο
Το κύκλωμα κατήγγειλε, δικηγόρος καταδικασμένος για άλλη υπόθεση. Σύμφωνα με το βούλευμα :
-Εντόπιζαν ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας και  τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, ως δήθεν ιδιοκτήτες με εικονικές εταιρίες
-Έστηναν πλειστηριασμούς τους οποίους μέσω συμβολαιογράφων ματαίωναν και πληρώνονταν από ιδιοκτήτες
 -Πλαστογραφούσαν δικαστικές αποφάσεις
-Πουλούσαν υποσχέσεις ότι θα στήσουν δίκες υπέρ κατηγορουμένων με αντίτιμο από  25-70.000 ευρώ.
Τους πελάτες, δηλαδή όσους πλήρωναν για δικαστική προστασία εντόπιζαν ο φοροτεχνικός αλλά και ένας γνωστός συνδικαλιστής με αντικείμενο τα τρόφιμα που δεν κατηγορείται τελικά στην υπόθεση, όπως και ο επικοινωνιολόγος.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ
Αφού ενημερώνονταν, από τα δελτία του Ταμείου Νομικών, ότι ακίνητα είχαν κατασχεθεί και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν, δημιουργούσαν, με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, νομικά κωλύματα κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού, επιτυγχάνοντας έτσι, με εξαπάτηση των αρμοδίων Δικαστηρίων, Συμβολαιογράφων και άλλων εμπλεκομένων αρμοδίων οργάνων, τη ματαίωσή τους, με περαιτέρω συνέπεια, την πρόκληση μεγάλης ζημίας σε βάρος της περιουσίας των δανειστών. Για τις ενέργειές τους αυτές, εισέπρατταν ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά από τους οφειλέτες-ιδιοκτήτες των ακινήτων.

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ
-Υπόσχονταν διασυνδέσεις με παράγοντες της Δικαιοσύνης με ταρίφα 25.000 ευρώ:
Εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και αφού τους διαβεβαίωναν ψευδώς, ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή έκβαση στις υποθέσεις τους, τους έπειθαν να καταβάλλουν χρήματα, προκειμένου να δωροδοκήσουν, δήθεν, τους Δικαστές και Εισαγγελείς, που συγκροτούσαν τη σύνθεση του εκάστοτε Δικαστηρίου! Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις η ταρίφα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν 25.000 ευρώ. Την πελατεία του κυκλώματος εξασφάλιζαν δικηγόροι και επιχειρηματίες καθώς και πρόσωπα με αναγνωσιμότητα όπως ο φοροτεχνικός ή ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της εμπορίας κρεάτων οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση προχωρούσε σε άγρα «πελατών».

Οι βασικοί κατηγορούμενοι και πρόσωπα που αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέα κας Φάκου και το παραπεμπτικό βούλευμα είναι οι εξής:

Σ.Γ.: Ο πολιτικός μηχανικός. Από το καλοκαίρι του 2015 βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος ύστερα από την σύλληψή του που πραγματοποιήθηκε στον Χολαργό. Από τα κατηγορητήρια εμφανίζεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει καταδικαστεί ήδη κατά το παρελθόν αμετακλήτως για σοβαρές αξιόποινες πράξεις και σύμφωνα με το πιστοποιητικό κράτησης κρατείται για 15 διαφορετικούς λόγους!
 

Ι.Γ.: Ο «ιερέας», παλιός γνώριμος των δικαστικών αρχών και προσωρινά κρατούμενος στο Κορυδαλλό. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2015. Στα πλαίσια του ρόλου του στην οργάνωση φέρεται να ενημέρωνε τα μέλη της για τις συνθέσεις των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων και γενικότερα, συγκέντρωνε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική επάρκεια, τον χαρακτήρα και την εν γένει προσωπικότητα Δικαστών και Εισαγγελέων που συγκροτούσαν Δικαστήρια, ενώπιον των οποίων επρόκειτο να εκδικαστούν οι «ενδιαφέρουσες» υποθέσεις.
 

Σ.Β.: Πρώην δικαστικός και νυν Δικηγόρος. Ο ρόλος που του αποδίδεται είναι ότι μελετούσε τις υποθέσεις που του ανέθετε ο Σ.Γ., αποφάσιζε τον τρόπο χειρισμού τους ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και γενικότερα, είχε την επιμέλεια, την φροντίδα και την ευθύνη για την τελική διόρθωση διαφόρων δικογράφων.
 

Γ.Α.: Δικηγόρος και ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ επάγγελμα. Του είχε ανατεθεί και ο εντοπισμός “ορφανών” ακινήτων, η εκπροσώπηση εικονικών εταιριών.
 

Π.Λ.: Δικηγόρος Πειραιά, γνωστός για τις παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Ο ρόλος του φέρεται να ήταν η παροχή νομικών συμβουλών σε μέλη της οργάνωσης, η αναγγελία εικονικών απαιτήσεων από δικηγορικές αμοιβές ενώπιον Συμβολαιογράφων, κατά ακινήτων, που είχαν εκπλειστηριαστεί, με σκοπό να καρπωθεί ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του το πλειστηρίασμα. Ο ίδιος καταρχάς ομολογεί την άμεση εμπλοκή του στο θέμα αναγγελιών των απαιτήσεων δικηγορικών αμοιβών.

-Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε και η πρώην εφέτης σύζυγος του Σ.Β. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναλάμβανε την υποχρέωση για την άσκηση αθέμιτης παρέμβασης σε δικαστές, προκειμένου να κριθεί υπόθεση ευνοϊκά. Με βάση τις δικές της πληροφορίες, οι αρχηγοί της οργάνωσης αποφάσιζαν αν έπρεπε ή όχι να εκδικαστεί η υπόθεση ενώπιον των συγκεκριμένων, κατά περίπτωση, δικαστών.
 -Επίσης σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε και γυναίκα πρώην δικηγόρος η οποία είχε διαγραφεί το 2004 από το Δικηγορικό Σύλλογο και χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο διότι εκκρεμούσαν σε βάρος της εντάλματα σύλληψης!

-Ρόλο περιφερειακό φέρονται να είχαν (κυρίως προς άγραν πελατών) ο φοροτεχνικός Μ.Ν., ο συμβολαιογράφος Γ.Ρ., ο επιχειρηματίας Π.Ε., ο επικοινωνιολόγος Σ.Τ. ακόμα και ο γνωστός από την παλιά εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο, πρώην κρατούμενος Τ.Τ.. Ρόλο τελάη, αλλά δεν παραπέμπεται σε δίκη, φέρεται να είχε κάποια στιγμή και γνωστός συνδικαλιστής από τον τομέα των τροφίμων

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΙΝΤΙΑΡΧΗ
«Εξυπηρέτηση» αξίας 280.000 ευρώ φέρεται να «πούλησε» το παραδικαστικό κύκλωμα σε κόρη γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται (και) με τα media. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η κατηγορούμενη προκειμένου να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού σε τρίτους, στους οποίους πράγματι χρωστούσε, συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για μεταφορά των χρεών σε δικιά της εταιρία ακινήτων. Με λίγα λόγια τα χρέη του καναλιού μεταβιβάστηκαν ως προς την πληρωμή τους, σε οικογενειακή επιχείρηση. Για την υπόθεση αυτή η κόρη του επιχειρηματία, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Μαζί της άλλα πέντε άτομα και η συμβολαιογράφος που συνέταξε το προχρονολογημένο συμφωνητικό αποπληρωμής οφειλών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που εμφανίζουν δυο μέλη του κυκλώματος να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται την «δουλειά» αλλά και τα λεφτά που θα ζητήσουν για το συμβόλαιο.

Ο ΙΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγου ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία! Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατηγορούμενος μαζί με τους Ι.Γ.-Σ.Γ. ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση.  

Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον Μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπόλοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...