11χρονη πέταξε με αεροπλάνο χωρίς χαρτιά και εισιτήριο

11χρονη πέταξε με αεροπλάνο χωρίς χαρτιά και εισιτήριο

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 27/04/2016 – 21:28

11χρονη πέταξε με αεροπλάνο χωρίς χαρτιά και εισιτήριο

Ένα ασυνόδευτο κοριτσάκι ηλικίας 11 ετών, κατάφερε να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας και να επιβιβαστεί ανενόχλητο και χωρίς να διαθέτει εισιτήριο σε ένα αεροσκάφος με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

«Ένα κορίτσι ηλικίας 11 ετών εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, χωρίς κανένας ενήλικας να τη συνοδεύει. Έφθασε στη Μόσχα ολομόναχη χωρίς να έχει ούτε κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά της ούτε εισιτήριο» ανακοίνωσε η αστυνομία των μέσων μαζικής μεταφοράς της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

Το κοριτσάκι πέρασε ανενόχλητο απ΄όλα τα σημεία ελέγχων του αεροδρομίου της Μόσχας Βνούκοβο: την πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο, τον έλεγχο των αποσκευών, την ταυτοποίηση των διαβατηρίων στο τελωνείο και τον έλεγχο των καρτών επιβίβασης προτού ανέβει στο αεροσκάφος.

Η 11χρονη δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν υπεύθυνο του αεροδρομίου καθώς παρεισέφρησε δύο φορές σε μια ομάδα ενηλίκων που είχαν μαζί τους πολλά παιδιά, σύμφωνα με μία πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου την οποία επικαλέστηκε ο ρωσικός Τύπος.

Στη συνέχεια κάθισε στο αεροσκάφος σε άδεια καθίσματα προτού την ανακαλύψει μια αεροσυνοδός όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε.

Η αεροπορική εταιρεία Rossiya, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μόσχα – Αγία Πετρούπολη, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι ο έλεγχος των επιβατών εναπόκειται στις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

«Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας» δήλωσε, ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο μία υπεύθυνη της εταιρείας, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα.

Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου Βνούκοβο δεν έχει προβεί σήμερα σε δηλώσεις.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Ρωσίας έχουν ενισχυθεί έπειτα από την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 37 ανθρώπους το 2011 στο αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε καταφέρει να εισέλθει «χωρίς κανένα πρόσκομμα» στην αίθουσα αφίξεων του αερολιμένα και πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...