11/9/2011 Έφιππη εκδρομή στο γεφύρι της Αρτοτίβας

Ο ιππικός  σύλλογος Ναυπακτίας και Δωρίδας τελείωσε  τις καλοκαιρινές του δράσεις με την έφιππη εκδρομή στο ιστορικό γεφύρι της Αρτοτίβας. Το ξεκίνημα έγινε από τον κάμπο της Φαμίλας και ακολουθήθηκε κάθετα ο Εύηνος ποταμός. Διασχίσαμε τον κάμπο Πίνης, την Κάτω Χρισοβίτσα και φτάσαμε στην πέτρινη τοξοτή γέφυρα που κάποτε ήταν το σημαντικότερο πέρασμα από και προς τους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και της δυτικής Ελλάδας.

 Μονοπάτια ατέλειωτα συναντώνται πριν την γέφυρα και χωρίζουν αμέσως μετά που χρησιμοποιήθηκαν από εμπόρους, στρατιώτες, επισκέπτες και προσκυνητές κυρίως το χειμώνα που τα ορμητικά νερά του ποταμού δεν επέτρεπαν πέρασμα από άλλο σημείο.  Οι μεγαλύτεροι της παρέας από την περιοχή απόλαυσαν την εικόνα του αλόγου πάνω στην γέφυρα, κάτι που είχαν πολλά χρόνια να δουν ενώ οι μικρότεροι ευχαριστήθηκαν μαζί με τα άλογα τα κρύα νερά του ποταμού και φωτογραφήθηκαν κάτω από το γεφύρι.
Η επιστροφή έγινε πάλι μέσα από το ποτάμι με κατάληξη το Καρέλι, σημαντικό επίσης πέρασμα της εποχής. Εκεί στο καφέ Καρέλι του δημοτικού διαμερίσματος Στρανώμης ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Κώστας Νούλας υποδέχτηκε τους ιππείς και τους υπόλοιπους εκδρομείς και λίγο μετά όλοι μαζί απόλαυσαν το γεύμα που είχε ετοιμάσει ο κ. Βελαώρας Δημήτρης.
Οι εντυπώσεις των ντόπιων από τα χωριά που πέρασε ο ιππικός ήταν οι καλύτερες αλλά και οι ιππείς του συλλόγου μας  συνιστούν ανεπιφύλακτα σε όλους να επισκεφθούν αυτά τα υπέροχα σημεία για τα οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι που υπάρχουν εκεί τόσο οι κάτοικοι της περιοχής του Πλατάνου όσο και της Πυλήνης μιας και είναι στα όρια των πρώην δήμων και από κοινού προσπάθησαν να τα διατηρήσουν και να τα αναδείξουν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...