14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΙΠΕ ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών  

Στις 7/12/23  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο του  ΙΠΕ  με την συμμετοχή ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών  

Την  έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος του ΙΠΕ, Αντώνης Ποταμίτης,

Στην ομιλία του κ. Ποταμίτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι :     «είναι κοινή ομολογία ότι το ΙΠΕ έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στη διαμόρφωση της κουλτούρας των ανθρώπων του εμπορίου, της ματιάς του επιχειρηματικού τοπίου, αλλά και του ενδιαφέροντος του πολιτικού κόσμου. Πιστεύουμε στη διαρκή εκπαίδευση και την αναζήτηση της γνώσης, αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος των πωλήσεων και του εμπορίου είναι δυναμικός και συνεχώς μεταβαλλόμενος. 

Το Ινστιτούτο μας έχει γίνει χώρος ανάπτυξης σχέσεων και συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια του επιχειρηματικού κόσμου, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον όπου η ακεραιότητα, η ηθική και ο επαγγελματισμός, όχι απλώς ενθαρρύνονται, αλλά τιμώνται στο έπακρον”. 

ΈΠΈΝΔΎΣΈΙΣ ΤΈΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΈΛΛΑΔΑ
Ο κ. Ποταμίτης μίλησε, επίσης, για τις επερχόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι πλέον η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο.
“Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στη χώρα μας αναμένεται να καλυφθεί ένα επενδυτικό κενό δωδεκαετίας, αφού βλέπουμε μια δυναμική επαναφορά στον επενδυτικό χάρτη της Ελλάδας. Παλιότερα, οι επενδύσεις ήταν κυρίως οικιστικού χαρακτήρα, πλέον έρχονται επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσιών και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε στις πωλήσεις”. Υπογράμμισε, δε, ότι “όπως το ‘90 την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή ήρθε να σαρώσει η ευρωπαϊκή πολιτική που ήθελε στροφή στον τομέα των υπηρεσιών και κυρίως των χρηματοπιστωτικών, έτσι και τώρα οι επενδύσεις μετατοπίζονται ριζικά προς τις νέες τεχνολογίες. Η κατεύθυνση των επενδύσεων, και άρα της προοπτικής της αύξησης των πωλήσεων, έχει να κάνει με τις τάσεις της διεθνούς αγοράς γιατί αυτή δίνει τον ρυθμό και στην τοπική αγο- ρά και αυτό τον ρυθμό καλείται να ακολου- θήσει ο καταναλωτής και κατ’ επέκταση ο επαγγελματίας. Προβλέπουμε ότι το μέλ- λον για τη χώρα μας θα είναι λαμπρό. Δεν είναι τυχαία η δημιουργία τεράστιων data centers, όπως και η επενδυτική μανία πα- γκόσμιου βεληνεκούς εταιρειών με σύμματην πράσινη ενέργεια”. 

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ 

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πάνω από όλα , η σημερινή συζήτηση θα αναδείξει κάτι που αποτελεί πυρήνα της φιλοσοφίας μας στο Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος. Ότι στο επίκεντρο είναι πάντα ο άνθρωπος.  ΑΝ

Ναφέροντας ότι  καρδιά των προσπαθειών μας δεν χτυπάει μόνο στις συναλλαγές, τις ποσοστώσεις ή τις τάσεις της αγοράς, αλλά κυρίως στις ζωές, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων που συνθέτουν αυτόν τον κόσμο.»

Κλείνοντας, την ομιλία του κάλεσε τον coach Παναγιώτη Γιαννάκη στη σκηνή, ο οποίος μίλησε για τη σημαντικότητα της συνεισφοράς στους άλλους και πόσο τον βοήθησε τον ίδιο, στο να εξελίσσεται σε καλύτερο παι κτη και αργότερα σε καλό coach, η στάση που είχε να βοηθάει τους συμπαίκτες τους μέσα και έξω από το γήπεδο. 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB Hellas, παρουσίασε την πολυαναμενόμενη έρευνα που ολοκληρώθηκε από την MRB Hellas, σε συνεργασία με το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών 

Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές όπως ο πολυβραβευμένος καθηγητής  Ο Ιωσήφ Σηφάκης  και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους της επιστήμης της πληροφορικής , καθηγητές πανεπιστημίου καθώς  και σημαντικοί επιχειρηματίες και γενικοί διευθυντές εταιρειών 

επίσης  συμμετείχαν ο  υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας,  όπου πάντησε σε φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν την αγορά, για την ακρίβεια 

 καθώς και η υφυπουργός Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπουλου κάνοντας εκτενή αναφορά στην εμπειρία που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις στις μετακινήσεις και στις μεταφορές και ποια είναι τα πλάνα της κυβέρνησης για να βελτιώσουν την εμπειρία αυτή. 

 το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 900  στελέχη από όλη την Ελλάδα Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...