17 κιλά ηρωίνη από την Τουρκία, «τσίμπησε» το τελωνείο Μυτιλήνης (Εικόνες)

17 κιλά ηρωίνη από την Τουρκία, «τσίμπησε» το τελωνείο Μυτιλήνης

Τεράστια ποσότητα ηρωίνης εντόπισε το τελωνείου Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια ελέγχου  σε πλοιαρίου από την Τουρκία.

Το βράδυ της Δευτέρας, το πλοίο από την «Περσία», προσπάθησε να φέρει στην ελληνική αγορά σχεδόν 17 κιλά σκληρών  ναρκωτικών, αλλά με τη συνδρομή, σκύλου ανιχνευτή, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν τα 16,861 κιλά ηρωίνης που είχαν κρύψει σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας ενός 50χρονου  Έλληνα, ο οποίος στο παρελθόν  έχει απασχολήσει τις αρχές με σχετικές υποθέσεις. Ο ίδιος άνθρωπος είχε κάνει το ίδιο ταξίδι  πριν λίγους μήνες, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, επιμελώς κρυμμένα, τριάντα τρία δέματα με πλαστικό περιτύλιγμα.

Απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης, η οποία απεφάνθη ότι πρόκειται για ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους δέκα έξι χιλιάδων και οκτακοσίων εξήντα ενός (16.861,3) γραμμαρίων.  Ο οδηγός του οχήματος, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για παράβαση του Ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις». 

Από την, ΓΓΔΕ τονίζουν πως  τα Τελωνεία όλης της χώρας, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, μετά τον εντοπισμό και αυτής της ποσότητας ναρκωτικών. 

Μόλις πριν λίγες ημέρες, είχε συλληφθεί 31χρονος Έλληνας ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοιάριο της γραμμής από Αϊβαλί προς Μυτιλήνη, με 50 κιλά ηρωίνη, στις βαλίτσες του! 

Στην σύλληψή του προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας αλλά η συχνότητα και οι μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών, προβληματίζουν τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών του Αϊβαλιού εκτιμά, ότι η ποσότητα προορίζονταν για τη Λέσβο.

17 κιλά ηρωίνη από την Τουρκία, «τσίμπησε» το τελωνείο Μυτιλήνης

17 κιλά ηρωίνη από την Τουρκία, «τσίμπησε» το τελωνείο Μυτιλήνης

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...