170% πάνω από τον στόχο τα έσοδα ΦΠΑ στην Μύκονο!

Άλμα εσόδων ΦΠΑ, από τα νησιά του Αιγαίου, που υπερκάλυψαν τον στόχο του προϋπολογισμού,  δείχνουν τα πρώτα στοιχεία! 

Μετά από μία δύσκολη περίοδο, όπου η δυναμική των εσόδων, φάνηκε να είναι εξασθενεί, τον Αύγουστο φαίνεται ανατροπή  που ανεβάζει τα έσοδα  οκταμήνου  3%, πάνω από τον στόχο. Το σύνολο των εσόδων από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο παρουσίασε υπέρβαση 9,91% από τον μηνιαίο στόχο.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι σε αυτό το αποτέλεσμα, συντέλεσαν, από την μία η αύξηση των φόρων, ειδικά του ΦΠΑ, με την αύξηση του ανώτερου συντελεστή από το 23% στο 24% και την κατάργηση της έκπτωσης που ίσχυε τα προηγούμενα έτη. 

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο οι εισπράξεις του έμμεσου φόρου ξεπέρασαν το 170% του στόχου τον Αύγουστο, ενώ σε άλλα νησιά με  έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως η Ρόδος και η Σαντορίνη τα νούμερα είναι εξίσου εντυπωσιακά με 165,6% και 114,4% αντιστοίχως.

Τέλος τα μηνύματα είναι θετικά και στη Ζάκυνθο με υπέρβαση εσόδων 91,2%, ενώ την ίδια περίοδο, στην Κέρκυρα ήταν 78,6%, στα Χανιά 53,7% και στο Ηράκλειο 51,7%.

Με τους συνολικούς τζίρους, στα ελληνικά νησιά, να μετρώνται σε δισεκατομμύρια και τα νούμερα των εισπράξεων ΦΠΑ, μόνο σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, έμπειρα στελέχη της αγοράς, εκτιμούν, πως  η περαιτέρω αύξηση των εσόδων, αναμένεται να γίνει με την αύξηση των ελέγχων και την ενίσχυση των τουριστικών ροών. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...