173 εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσωπικού δικαστηρίων στην Τουρκία

Έρευνες σε τρία δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε σήμερα η Αστυνομία της Τουρκίας, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 173 μελών του προσωπικού των δικαστηρίων, στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Dogan».

Η Τουρκία κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο, ιεροκήρυκα και ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα και επιδιώκει την έκδοσή του. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες και έχει καταδικάσει το πραξικόπημα.

Σύμφωνα με το «Dogan», η αστυνομία ερευνά τα γραφεία μελών του προσωπικού στο κύριο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Τσαγκλαγιάν καθώς και σε δύο άλλα μέγαρα δικαστηρίων στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Κατά την ίδια πηγή η αστυνομία μετέφερε μερικούς από τους συλληφθέντες στο Τσαγκλαγιάν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση στην Τουρκία μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Από αυτούς οι 17.000 έχουν συλληφθεί επισήμως, ενώ  έχουν τεθεί σε διαθεσιμοτητα περισσότεροι από 76.000 δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...