18χρονη ανακάλυψε τρόπο για να φορτίσει ένα smartphone μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!

18χρονη ανακάλυψε τρόπο για να φορτίσει ένα smartphone μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!
Δείτε τι ακριβώς εφηύρε η 18χρονη.

Η 18χρονη Eesha Khare, μαθήτρια του λυκείου Lynbrook της Καλιφόρνια κέρδισε το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού για νέους επιστήμονες που διοργάνωσε το ίδρυμα Intel. Η ταλαντούχα Eesha δημιούργησε μια συσκευή η οποία μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία ενός smartphone σε λιγότερο από ένα λεπτό (για την ακρίβεια χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα)!

Η συσκευή είναι ιδιαιτέρως εύχρηστη λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της. Ουσιαστικά, όπως εξήγησε και η ίδια πρόκειται για έναν υπερπυκνωτή ο οποίος αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε μικρό χώρο. Επιπλέον λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του, μπορεί να ενσωματωθεί μέσα στα κινητά, που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να καταργηθούν στο μέλλον τελείως οι φορτιστές κινητών που γνωρίζουμε ως τώρα και που για την χρήση τους απαιτείται καλώδιο και άμεση παροχή ρεύματος! Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν στη δημιουργία της συγκεκριμένης κατασκευής, η Eesha απάντησε «Το τηλέφωνό μου που πάντοτε πεθαίνει».

Το βραβείο συνοδευόταν από το ποσό των 50.000$ χρήματα που η 18χρονη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για τις σπουδές τις στο Harvard.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πορείας της συσκευής της Eesha καθώς ίσως μετέπειτα να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για την φόρτιση μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που λογικά θα αυξήσει τις πωλήσεις και την παραγωγή στον τομέα αυτό αλλά ταυτόχρονα θα μειώσει την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στον διαγωνισμό νέων επιστημόνων της Intel διακρίθηκαν δύο ακόμη νέοι για τις δημιουργίες τους. Ο 17χρονος Henry Lin ο οποίος προσομοίωσε σμήνη γαλαξιών που θα βοηθήσουν τους αστροφυσικούς στις έρευνες του διαστήματος και απέσπασε και αυτός το πόσο των 50.000$ και ο Ionut Budisteanu 19 ετών ο οποίος δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί μόνο του κερδίζοντας το πρώτο βραβείο που ανέρχεται στο ποσό των 75.000$ .

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, πως με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και τα ερεθίσματα που τα παιδιά έχουν από μικρές ηλικίες τα κάνει πιο «έξυπνα» από ότι τις παλαιότερες γενιές. Συνεχώς όλο και περισσότερα παιδιά μικρότερων ηλικιών δημιουργούν εφευρέσεις που ακόμη και καλύτεροι επιστήμονες στο είδος τους δεν είχαν ανακαλύψει ακόμη. Όταν η τεχνολογική εξέλιξη γίνεται με σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο τα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι ωφέλημα για το περιβάλλον και το ανθρώπινο είδος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...