185 θάνατοι από τη γρίπη φέτος

185 θάνατοι από τη γρίπη φέτος

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 06/04/2016 – 16:55

185 θάνατοι από τη γρίπη φέτος

403 ΑΤΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΘ                                                                                                                      

Ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών ασθενών σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) καταγράφηκε φέτος. Ειδικότερα από την αρχή της επιδημίας, τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι σήμερα, 185 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 403 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Κατά την προηγούμενη περίοδο (2014-2015), 111 ασθενείς κατέληξαν και 233 νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την περίοδο 2013-214, 145 άνθρωποι κατέληξαν ενώ 330 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Την περίοδο 2012-2013, κατεγράφησαν 43 θάνατοι και 108 εισαγωγές σε Εντατικές ενώ την περίοδο 2011-2012 οι θάνατοι ήταν 54 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ 121.

«Κατά την εφετινή επιδημία γρίπης είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ, της τελευταίας πενταετίας. Το υπουργείο Υγείας, έχει βαρύτατες ευθύνες, για σωρεία παραλείψεων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα» υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ).

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογος της Αθήνας, τρεις είναι οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη θλιβερή αποτίμηση:

α) ότι ο πληθυσμός είχε τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε σύγκριση με τα άλλα έτη. Η εφετινή περίοδος καταγράφεται ως η μοναδική που δεν έγινε το φθινόπωρο , η επιβεβλημένη εκστρατεία ενημέρωσης των ομάδων υψηλού κινδύνου, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

β) δεν υπήρξε μέριμνα , για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

γ) από την αρχή της επιδημίας τα νοσοκομεία ήταν ακέφαλα, χωρίς διοικήσεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η επιδημία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...