2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

To Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ιδρύθηκε πέρυσι, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας, στις 30 Νοεμβρίου 2020. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιχθυολόγων και άλλους φορείς. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, με θέμα «Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια την εποχή των μεγάλων προκλήσεων».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών η κλιματική αλλαγή, οι αλιευτικοί πόροι και οι υδατοκαλλιέργειες, οι ανθρώπινοι πόροι και η αγορά εργασίας στις υδατοκαλλιέργειες, καινοτόμες προσεγγίσεις (R&D) και διακρατικές δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις υδατοκαλλιέργειες.

Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει ενεργά τις δράσεις που αφορούν τον Κλάδο και τις πρωτοβουλίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της χώρας μας, με στόχο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο ευρύ κοινό και να εδραιωθεί η ταυτότητα του ελληνικού ψαριού.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήµερα από 23 Μέλη, με µονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αντιπροσωπεύοντας το 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛΟΠΥ αυτοχρηµατοδοτείται µέσω απλού µηχανισµού εισφορών και προσφορών των Μελών της, στα οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβληµάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα.

Αποστολή της EΛΟΠΥ είναι η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, που αναπτύσσονται µε φροντίδα, εμπειρία και τεχνογνωσία στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, σύμφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Out of the Box, Μελίνα Δημητρίου, [email protected], 210 0109430, 693 7393997



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...