2 μπανάνες την ημέρα

2 μπανάνες την ημέρα

Μπορεί τα φαγητά που είναι καλό να τρώμε, να μην είναι πάντα τα πιο εύγεστα είτε να μην μας έλκουν οπτικά…
Ευτυχώς όμως, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς υπάρχουν υγιεινές τροφές οι οποίες είναι και νόστιμες…
Μία από αυτές, η οποία μόνο οφέλη έχει για τον οργανισμό μας είναι η μπανάνα!!
Παρακάτω, θα μάθετε πως η κατανάλωση δυο μπανανών την ημέρα, θα βελτιώσει την υγεία σας :
1.    Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση : λόγω της ποσότητας καλίου που περιέχουν , ρίχνουν την υψηλή πίεση!
2.    Ρυθμίζουν το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα : είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, περιέχουν ένα είδος αμύλου που μειώνει την όρεξη και εμποδίζει  την αύξηση του βάρους, ενώ μειώνουν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σας και αυξάνουν την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη.
3.    Είναι σύμμαχος κατά της αναιμίας : στις μπανάνες  υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, πράγμα  που αυξάνει την παραγωγή των αιμοσφαιρίων. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν και ποσότητες βιταμίνης Β6, που ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας τους ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία.
4.    Συμβάλλει στην διαδικασία της πέψης : είναι ένα εύπεπτο φρούτο , που δεν προκαλεί γαστρεντερολογικά προβλήματα και ενδείκνυται για όσους πάσχουν από  γαστρίτιδα ή καούρα.
5.    Αντιμετωπίζει το άγχος και το στρες : αν τρώτε μπανάνες, τότε σίγουρα η διάθεσή σας θα είναι πολύ καλύτερη, αφού περιέχουν την ουσία τρυπτοφάνη, που απαιτείται από τον οργανισμό προκειμένου να  λάβει τη σερετονίνη, που οποία είναι η ορμόνη της χαράς!!
6.    Η αποθήκη βιταμινών θα είναι γεμάτη : είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 και μάλιστα περιέχουν το 20% της ημερήσιας πρόσληψης που ο οργανισμός απαιτεί. Το γεγονός αυτό, συμβάλλει στην παραγωγή ινσουλίνης, αιμοσφαιρίων και αμινοξέων, τα οποία χρειάζονται για τη δημιουργία υγιών κυττάρων.
7.    Θα έχετε περισσότερη ενέργεια : είναι  πλούσιες σε κάλιο και προστατεύουν τους μυς του σώματος από τις κράμπες, ενώ με τους υδατάνθρακες που περιέχουν χαρίζουν αρκετή ενέργεια, για μια σκληρή προπόνηση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/294258-2-mpananes-ten-emera ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...