20 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην Υεμένη

20 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην Υεμένη

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 10/04/2016 – 12:25

20 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην Υεμένη

Τουλάχιστον 20 στρατιώτες που δηλώνουν πίστη στον Πρόεδρο της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, σκοτώθηκαν χθες στη νότια χώρα από τρομοκράτες της αλ Κάιντα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τοπικούς αξιωματούχους και κατοίκους της περιοχής. Τον τραγικό απολογισμό των 20 νεκρών επιβεβαίωσε μια ιατρική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι στρατιώτες, που ταξίδευαν από το Άντεν προς την επαρχία αλ Μάχρα στην ανατολική Υεμένη, μέσω της πόλης Αουάρ, στην επαρχία Αμπιάντ, που τελεί υπό τον έλεγχο της αλ Κάιντα, πιάστηκαν αιχμάλωτοι σε ενέδρα που έστησαν οι τζιχαντιστές στην αυτοκινητοπομπή των οχημάτων που επέβαιναν.

Οι τρομοκράτες διέταξαν τους στρατιώτες να βγουν από τα οχήματα που επέβαιναν και τους μετέφεραν σε απομονωμένη περιοχή όπου και τους εκτέλεσαν τις πρωινές ώρες, ανέφεραν αξιωματούχοι και κάτοικοι.

Ακόμα, 17 αιχμάλωτοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, ενώ κάποιοι κατάφεραν να δραπετεύσουν, δέχοντας βοήθεια από ηγέτες τοπικών φυλών.

Οι νεαροί νεοσύλλεκτοι πραγματοποιούσαν επίσκεψη στις οικογένειες του στο Άντεν και επέστρεφαν στη βάση τους στην αλ Μάχρα για να λάβουν το μισθό τους, ανέφεραν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν ήταν ντυμένοι με στρατιωτική παραλλαγή και τα οχήματα με τα οποία ταξίδευαν δεν ήταν στρατιωτικά.

Η Ανσάρ αλ Σαρία, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Υεμένη, με ανακοίνωση που εξέδωσε αρνήθηκε ότι φέρει ευθύνη για την επίθεση, κατηγορώντας τον τοπικό ένοπλο μαχητή τον Αλί Ακουέλ.

Παράλληλα, χθες, οι σφοδρές μάχες στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και των σιιτών ανταρτών Χούτι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Στις δύο μέρες μαχών 13 φιλοκυβερνητικοί μαχητές και οχτώ αντάρτες σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, εξαπέλυσαν επιδρομές για να αποτρέψουν προέλαση των Χούτι στην περιοχή, όπου επιδιώκουν να καταλάβουν μια στρατιωτική βάση που οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν στα τέλη του 2015.

Τέλος, σύμφωνα με μια άλλη στρατιωτική πηγή, στην επαρχία Ναμ, βορειοανατολικά της Σαναά, τρεις μαχητές πιστοί στον Χαντί και τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν χθες σε νέες συγκρούσεις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...