205 εκατομμύρια βεβαιώθηκαν ως οφειλές από τη λίστα Λαγκάρντ

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΜ – 1000 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΣΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ – ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Κατακόρυφη αύξηση των ελέγχων για τις λίστες φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ,  σήμανε η ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σήμα που εξέπεμψε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες πλεον γνωρίζουν πως κανένα παρασύστημα εξουσίας δεν μπορεί πλεον να τις εμποδίσει στο έργο τους.   Μάλιστα, η διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ παρουσιάζει μία ανοδική πορεία, καθώς οι έλεγχοι κατά τα έτη 2014-2015 φαίνεται πως υπερδιπλασιάστηκαν. Το 2013 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε τρία πρόσωπα(!) και σε ένα συσχετιζόμενο πρόσωπο, την επόμενη χρονιά τα φυσικά πρόσωπα έφτασαν τα 49 και τα συσχετιζόμενα τα τέσσερα, ενώ το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τις δικαστικές αρχες να λειτουργούν χωρίς βαρίδια ,  ελέγχθηκαν ακόμη 116 πρόσωπα και 3 συσχετιζόμενα. Αποτέλεσμα των επίμαχων ελέγχων είναι την τελευταία διετία να βεβαιωθούν σχεδόν 205 εκατομμύρια ευρώ (26.620.923 ευρώ για το 2014 και 178.313.978 ευρώ για το 2015).

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την ίδια στιγμή πάνω από χίλιες δικογραφίες έχουν σχηματίσει οι οικονομικοί εισαγγελείς από την πρώτη  λίστα Μπόργιανς, που παρέλαβε η χώρα μας από το κρατίδιο της Νότιας Βεστφαλίας Ρηνανίας, από τον Απρίλιο του 2016 που παραλήφθηκε. Οι δικογραφίες αυτές αφορούν καταθέτες της λίστας και ολοκληρώθηκαν αφού έγινε διασταύρωση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Παράλληλα τρέχει και ο έλεγχος από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου(ΚΕΦΟΜΕΠ) μετά από σχετική παραγγελία του7 οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για περιπου 90 υποθέσεις καταθετών που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα. Το ΚΕΦΟΜΕΠ ουσιαστικά προχωρά στο επόμενο στάδιο της έρευνας, οπου τα πρόσωπα αυτά, αφού διαπιστωθεί με τον σχηματισμό της δικογραφίας ότι εχουν αποκλίσεις στα όσα χρήματα διαθέτουν και στα όσα έχουν δηλώσει καλούνται να τα αιτιολογήσουν και αν δεν το καταφέρουν περνάμε στο στάδιο της ποινικής αποτίμησης και του ….λογαριασμού.

ΕΦΟΔΟΙ;

Οσον αφορά στη δεύτερη λίστα από το κρατίδιο που έφτασε αρχές Οκτωβρίου στη χώρα μας η διασταυρωση των στοιχείων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις επομενες μέρες σε μπαράζ εφόδων σε σπίτια και γραφεία των καταθετών ενώ θα ξεκινήσει και έλεγχος της ελν λόγω λιστας σε σχέση με τις υπολοιπες διαθέσιμες από τις ελληνικές αρχες. Αλλωστε   από την ενοποίηση των διαφόρων λιστών που έχουν φτάσει στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και του ΣΔΟΕ, όπως οι λίστες  Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Λουξεμβούργου, ελέγχονται περισσότερα από 1.270.047 ΑΦΜ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...