Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει, για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντείνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου με διάταξη του οποίου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.
Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη).

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εργαζόμενοι άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Σημειώνεται πώς την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 είναι προγραμματισμένη η ψήφιση στη Βουλή του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.
Ζητούν επίσης την απόσυρση των άρθρων του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων για να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων, καθώς και διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου 2019, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ενωτικά, μαζικά και δυναμικά όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται σε συνέχεια της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού σήμερα Τρίτη 22 και αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, όπως και της Μηχανοκίνητης Πορείας στο κέντρο της Αθήνας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...