2oς Άξονας προτεραιότητας: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται για μια νέα  αντίληψη στην άσκηση της Διοίκησης, που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από αποκέντρωση, αξιοκρατία, διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία, και κοινωνική συμμετοχή.

Αξίες και αρχές που θα οδηγούν στην ηθική επαναθεμελίωση του κράτους και βεβαίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαφάνεια σημαίνει προϋπόθεση Δημοκρατίας. Τα πάντα γνωστά σε όλους. Η  Διαφάνεια είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της διαφθοράς. Η κοινωνία τώρα που βλέπει τα φαινόμενα της διαφθοράς να καλπάζουν, απαιτεί να είναι στο προσκήνιο πολιτικοί με ήθος, με εντιμότητα, με αξιοπρέπεια, που να προτάσσουν το γενικό συμφέρον και να αντιστέκονται στα οικονομικά συμφέροντα, να μην διαπλέκονται να είναι απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς

Για όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης το ζητούμενο είναι διαφάνεια και εμείς οι αιρετοί πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι το κάθε ευρώ που δαπανείται πιάνει τόπο υπέρ των πολιτών. Θεωρώ ότι με θεσμούς όπως είναι η «Διαύγεια» η ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες, με την διαφάνεια στις αποφάσεις, οι πολίτες μπορούν να κρίνουν, να συγκρίνουν, και να διαπιστώνουν που γίνεται σωστή διαχείριση και που όχι.

Κάποιοι επέλεξαν να κινούνται στην γκρίζα ζώνη της πραγματικότητας.  Δική μας επιλογή είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Το “είναι και το φαίνεσθαι” είναι πλέον κεντρικό ζητούμενο για τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων. Στη διαφάνεια δεν πρέπει να αρκούμαστε, σε γενικόλογους αφορισμούς, αφηρημένες αρχές, και ασαφείς δράσεις.

Οφείλουμε να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι με δράσεις πρακτικές και μετρήσιμες που θα περιλαμβάνουν όλους: Κεντρικό Κράτος – Αυτοδιοίκηση – Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

Η σκανδαλώδης διαχείριση  των χρημάτων του δήμου πρέπει να σταματήσει! Η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτους  αναξιοκρατίας στις υπηρεσίες πρέπει να τελειώσει εδώ! Αλλά οι ευθύνες για τα προβλήματα που, όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά και συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων  έχουν ονοματεπώνυμο!

Η Δημοτική αρχή, δεν έχει για μας παρά μόνο ένα λόγο ύπαρξης:
– Να υπηρετεί τα νόμιμα συμφέροντα κάθε πολίτη και του Δήμου ευρύτερα, με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΛΟΓΟ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ
– Οι εργαζόμενοι του Δήμου, για μας είναι πυλώνας, πάνω στον οποίο, θα χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη.
– Το Δημοτικό συμβούλιο, τα κοινοτικά συμβούλια, οι αντιδήμαρχοι, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου τους, θα αποτελέσουν τον άλλον μεγάλο πυλώνα, για να αισθανόμαστε όλοι μας, σαν στο σπίτι μας, σαν στο χωριό μας και να ενεργούμε από κοινού, για την πραγμάτωση των στόχων μας.
Συνεργασία Διαδημοτική αλλά και Περιφερειακή. Συνεργασία με το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών, κοινωνικών και κρατικών φορέων και αρχών του τόπου μας. Δίνουμε τη δυνατότητα στην Νεολαία, μέσω της συμμετοχής της σε δομές του Δήμου, σε προγράμματα, σε συνεργασία μαζί τους να δράσουν, να δημιουργήσουν. Γιατί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

γρφυρα τεσιδ φοιτητες

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...