3ο αντάμωμα Χαλίκι Τριχωνίδας

bb

    Στις 20 Αυγούστου οι Χαλικιώτες της Τριχωνίδας πραγματοποίησαν το 3ο αντάμωμα, που έχει γίνει πλέον θεσμός, στο Χαλίκι υπό τη σκέπη και προστασία του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

     Η ασυνήθιστη, γλυκιά, καλοκαιρινή βραδιά, η θρησκευτική κατάνυξη με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, η πολιτιστική αύρα από τα δρώμενα (Ρίξιμο λιθαριού, Ύφανση σε αργαλειό, Βλάχικο κονάκι) και την παρουσίαση παλιών φωτογραφιών, ταξινομημένες σε εθνική, λαογραφική και κοινωνική δράση των Χαλικιωτών από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου, συγκίνησαν τους παρευρισκομένους που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι.

Την ίδια βραδιά ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς, και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου ο φώτιος Ι. Ντζούφρας. Δόθηκε τιμητική πλακέτα στον διακεκριμένο επιστήμονα Ιωάννη Β. Ντζούφρα και τιμήθηκαν οι νέοι που στελέχωσαν την ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς και ο Ιωάννης Η. Ντζούφρας για την κατασκευή κέδρινων βρυσών.

Για άλλη μια χρονιά προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα (γίδα βραστή, ψητά της σούβλας, πίτες, ρεβίθια, γλυκίσματα).

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από την Πέμπτη 18 Αυγούστου με την ανάβαση στον Αη-Λια. Οδηγός ήταν ο μπάρμπα-Σωτήρης Ντζούφρας 82 χρονών που έδειξε στους αναβάτες την απιδιά που ξεκουράστηκε ο πατήρ Κοσμάς ο Αιτωλός και τους αρχαίους Αιτωλικούς οικισμούς του χωριού.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, ημέρα εθελοντισμού, καθαρίστηκαν οι βρύσες κοντά στην εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος και «Στάνου» στη Δάφνη. Επίσης χτίστηκε πέτρινη βρύση με κέδρινη κούπα κατασκευής Ιωάννη Ντζούφρα στη θέση Κρανιά Λαδικούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας δόθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με το Δρυμώνα.

Ελπίζουμε του χρόνου οι Χαλικιώτες ενωμένοι να ξανασμίξουν πάλι για να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη της καταγωγής μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρισβάς Αθανάσιος        Ντούφρας Σωτήρης

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...