3 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Το κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου υποδέχθηκε στους κόλπους του 233 νέα μέλη και αριθμεί πλέον 2.043 άτομα.

Κάποιοι βιώνουν την κρίση και άλλοι είναι… Κροίσοι. Μπορεί οι εκατομμυριούχοι να αποτελούν μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, αυτό δεν τους στέκεται εμπόδιο όμως στο να κατέχουν σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του πλανήτη.

Την ώρα που η πλειοψηφία υποφέρει όλο και περισσότερο από τη φτώχεια, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, με τη φετινή λίστα του περιοδικού  Forbes να καταγράφει 2. 040 ξένους και 3 Έλληνες δισεκατομμυριούχους.

Το κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου υποδέχθηκε στους κόλπους του 233 νέα μέλη και αριθμεί πλέον 2.043 άτομα, με σωρευτικό πλούτο 7,67 τρισ. δολάρια

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, με την προσωπική του περιουσία να αγγίζει τα 86 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «μάγος των επενδύσεων» Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία 75,6 δισ. δολαρίων. Ακολουθεί ο Mr Zara, Αμάνθιο Ορτέγα με περιουσία 71,3 δισ. δολαρίων και έπεται ο Τζεφ Μπέζος της Amazon με περιουσία 72,8 δισ. δολαρίων. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ που στα 32 του χρόνια έχει περιουσία 56 δισ. δολαρίων.

Τρεις Έλληνες στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

Ανάμεσα στους σύγχρονους Μίδες βρίσκονται και 3 Έλληνες.

Πρόκειται για τον εφοπλιστή Φίλιππο Νιάρχο που βρίσκεται στην 814η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δις. δολάρια, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore, που βρίσκεται στην 973η θέση του Forbes με 2,2 δις στους λογαριασμούς του και τον επίσης εφοπλιστή και πρόεδρο της Lamda Development Σπύρο Λάτση που βρίσκεται στην 1098η θέση της κατάταξης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/275948-3-Ellenes-disekatommyrioychoi-ste-lista-toy-Forbes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...