31 οι νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπανγκλαντές

Πάνω από 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπανγκλαντές.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο συσκευασιών κοντά στη Ντάκα αυξήθηκε σε 31 νεκρούς, ενώ 12 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 70 είναι τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες μέσα στα ερείπια του εργοστασίου στο Τόνγκι, βιομηχανική πόλη που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντάκα, ωστόσο οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον μηδαμινές.

Τουλάχιστον 100 εργάτες δούλευαν το πρωί του Σαββάτου στο τετραώροφο κτήριο όταν εξερράγη λέβητας.

Η καταστροφή είναι η πλέον πολύνεκρη που πλήττει τη φτωχή χώρα της νότιας Ασίας μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα το 2013, που στοίχισε τη ζωή 1.100 ανθρώπων και επανέφερε τη συζήτηση για την επιλογή των υπεργολάβων δυτικών εταιριών.

Αγωγή ασκήθηκε κατά των υπευθύνων του εργοστασίου Tampaco Foils που κατασκευάζει κυρίως πλαστικές συσκευασίες τροφίμων για εγχώριους και ξένους πελάτες όπως η British-American Tobacco Bangladesh και η Nestle Bangladesh.

Μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης και η γυναίκα του, κατέθεσαν συγγενείς εργαζομένου που έχασε τη ζωή του, δήλωσε ο Φιρόζ Ταλουκντάρ, αρχηγός της αστυνομίας του Τόνγκι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...