32 νεκροί και 100 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός του μακελειού στον κουρδικό γάμο

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας σε μια επίθεση αυτοκτονίας στη διάρκεια γαμήλιας τελετής στην πόλη Χάσακα στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια ιατρική πηγή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος,

Επίσης περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν ο γάμος ενός μέλους κουρδικού κόμματος.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ χθες είχε κάνει λόγο για 22 νεκρούς. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι νεόνυμφοι είναι σώοι.

Ο άνδρας είναι ο Ζαραντέστ Μουστάφα Φατίμι και προέρχεται από μια ισχυρή οικογένεια, η οποία συμμετέχει στη διοίκηση της ημιαυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία.

Επίσης, ο Φατίμι είναι μέλος του τοπικού κουρδικού κόμματος, ενώ το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι μάχεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που πολεμά εναντίον του ΙΚ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος του άνοιξε πυρ «σε μια μεγάλη συγκέντρωση» Κούρδων μαχητών κοντά στη Χάσακα, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν αναφέρεται σε γαμήλια τελετή, από την επίθεση σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.

Η πόλη Χάσακα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων και είναι συχνά στόχος του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...