34 νεκροί από τοξικό αλκοόλ φτιαγμένο από… άφτερ σέιβ

Τους 34 έφτασαν οι νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στο Πακιστάν και η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα άτομα τα οποία φέρονται ότι παρασκεύασαν το τοξικό ποτό, χρησιμοποιώντας άφτερ-σέιβ ως πρώτη ύλη.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, στη χριστιανική κοινότητα Τόμπα Τεκ Σινγκ, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Δεκάδες άνθρωποι κατανάλωσαν το ποτό που είχε παρασκευαστεί στην περιοχή.

«Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 34, αφού άλλοι 10 πέθαναν κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο γιατρός Άσιφ Μεχμούντ Σαλίμι, διοικητής του τοπικού νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής 105 άνθρωποι έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης και ορισμένοι έχουν σταλεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι χριστιανοί.

Οι τέσσερις ύποπτοι οι οποίοι παρασκεύασαν το ποτό, το κατανάλωσαν και οι ίδιοι. «Ο ένας πέθανε, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο τέταρτος συνελήφθη», διευκρίνισε επιθεωρητής της αστυνομίας. Ο συλληφθείς εξήγησε στους αστυνομικούς ότι παρασκεύασε το τοξικό αλκοόλ χρησιμοποιώντας 20 λίτρα λοσιόν για μετά το ξύρισμα και άλλες χημικές ουσίες.

Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στους μουσουλμάνους στο Πακιστάν, όμως οι χριστιανοί και οι αλλοδαποί μπορούν να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά, αλλά σε υψηλές τιμές. Πολλοί φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι τους αλκοόλ, με αποτέλεσμα τις συχνές δηλητηριάσεις από τοξικές ουσίες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...