35 είδη καρχαρία στα ελληνικά νησιά

35 είδη καρχαρία στα ελληνικά νησιά
Πριν από λίγο καιρό στα κλειστά νερά του Ευβοϊκού, ψαράδες εντόπισαν έναν καρχαρία. 

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στα ελληνικά νερά υπάρχουν ακόμη και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες -οι γνωστοί ως δολοφόνοι από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ- οι οποίοι μάλιστα ευθύνονται για τουλάχιστον δύο θανάτους κολυμβητών στη χώρα μας.
Ο πανικός δεν είναι καλός … φίλος αν και υπάρχουν μεγάλοι λευκοί ή άλλα είδη που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα περισσότερα θεωρούνται άκακα. Γενικότερα μάλιστα ο καρχαρίας δεν είναι εχθρός του ανθρώπου, αντίθετα σπάνια επιτίθεται.

Στη χώρα μας αν και μετράμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες από επιθέσεις καρχαριών η τελευταία επίθεση σημειώθηκε πριν 29χρόνια.Αν και στη δεκαετία του ’80 τουλάχιστον δύο φορές σκάφος του λιμενικού κυνήγησε καρχαρία ρίχνοντας ακόμη και βολές με πολυβόλο εναντίον του ανοιχτά του Μαραθώνα, άλλα είναι τα νερά που … προτιμούν.

Ζουν σε μεγάλα βάθη, οι εμφανίσεις τους κοντά στην ακτή είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πιθανότητα να φτάσουν ως την αμμουδιά όπως στην περίπτωση του Πόρτο Γερμενό είναι έως απίθανη. Αν συμβεί τότε πρόκειται για μικρό καρχαρία που θεωρείται ακίνδυνος. Παρά όλα αυτά μεταξύ του 1951 και του 1981 υπάρχουν επιθέσεις που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες για το που “κυκλοφορούν” οι μεγάλοι θηρευτές.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...