4 λόγοι για να πιστέψετε ότι είστε «η καλύτερη μαμά του κόσμου»!

bb
4 λόγοι για να πιστέψετε ότι είστε «η καλύτερη μαμά του κόσμου»!
Εννοείται πως όλες οι μαμάδες νιώθουν ανεπαρκείς τουλάχιστον…δέκα φορές την ημέρα για πολλούς και διάφορους λόγους. 
Επειδή ξεχάσαμε το εμβόλιο του παιδιού, επειδή ξεχάσαμε πότε παίρνουν έλεγχο από το σχολείο, επειδή στείλαμε το παιδί στον παιδικό με δύο διαφορετικές κάλτσες, επειδή τα ταίσαμε γαριδάκια. Ε, ναι, η ενοχή είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα στη μητρότητα. Και τα πιο συχνά. Ωστόσο πέρα από αυτά που εσείς θεωρείτε ότι σας κάνουν κακή μαμά, υπάρχουν κάποιοι πολύ σημαντικοί λόγοι για να πιστέψετε ότι είστε ΚΑΙ καλή μαμά!

1. Νοιάζεστε
Και όσες ενοχές κι αν νιώθετε κανείς δε μπορεί να σας κατηγορήσει για το αντίθετο! Νοιαζόμαστε για το τι ταΐζουμε τα παιδιά μας, για το αν είναι ντυμένα και περιποιημένα. Νοιαζόμαστε να είναι πάντα ευτυχισμένα και υγιή. Νοιαζόμαστε για το πώς θα τα καταφέρουν στη ζωή τους, πώς θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, πώς θα έχουν επιτυχίες. Αν κι εσείς νοιάζεστε για όλα αυτά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Είστε καλή μαμά, απλώς και μόνο επειδή νοιάζεστε!

2. Προσπαθείτε
Προσπαθείτε να φτιάξετε κοτσίδες στην κόρη σας και ας γίνονται χάλια. Προσπαθείτε να μαγειρέψετε υγιεινά για όλη την οικογένεια έστω και αν κανείς δεν τρώει τα υγιεινά σας γεύματα. Προσπαθείτε για να είναι καλά η οικογένεια σας. Προσπαθείτε να περάσουν καλά στις διακοπές. Προσπαθείτε να είναι συνεπή τα παιδιά στις υποχρεώσεις τους και στην ώρα τους στο σχολείο. Μπορεί να μην τα καταφέρνετε πάντα αλλά αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια!

3. Τα παιδιά σας, σας αγαπούν
Και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από εκατοντάδες πράγματα. Από εκείνη τη φωτογραφία που βγάλατε την περασμένη Άνοιξη και την έχετε πάντα στο πορτοφόλι σας. Από εκείνη την αγκαλιά που σας έκαναν χθες το βράδυ. Από το χεράκι τους που σας δίνουν όταν καταλαβαίνουν ότι είστε στεναχωρημένη. Ναι, τα παιδιά σας, σας αγαπούν και όχι μόνο.. επειδή τα πλένετε ή τα ταίζετε. Αλλά επειδή βλέπουν πόσο τα αγαπάτε εσείς. Επειδή νοιώθουν την αγάπη σας!

4. Κανείς δε μπορεί να πάρει τη θέση σας
Μόνον εσείς ξέρετε τη μάρκα γιαουρτιού που τους αρέσει. Μόνον εσείς ξέρετε τι νούμερο παπούτσι φοράνε, τι ώρα αρχίζει το μπαλέτο, πότε έχουν αγώνα μπάσκετ, πόσο πυρετό έχουν και τι αντιπυρετικό να τους δώσετε. Μόνο εσείς ξέρετε που είναι οι κάλτσες τους και γιατί είναι στεναχωρημένα την κάθε στιγμή. Ακόμη και όταν ο σύντροφός σας είναι παρών, εσείς μόνο ξέρετε…Όχι επειδή το επιδιώξατε. Επειδή έτσι είναι!

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...