4 Οκτωβρίου: Εορτή του Αγίου Ιεροθέου Α’ Επισκόπου Αθηνών και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου

Η Εκκλησία μας σήμερα 4 Οκτωβρίου, εορτάζει τον Θεόληπτο πρώτο Επίσκοπο της Αποστολικής Εκκλησίας των Αθηνών, Άγιο Ιερόθεο.

Ο Άγιος Ιερόθεος γεννήθηκε στην Αθήνα από πλούσια οικογένεια λίγο πριν τη γέννηση του Χριστού μας και πέθανε σε βαθιά γεράματα το τελευταίο τέταρτο του 1ου αιώνα μ. Χ. Διδάχθηκε τη Χριστιανική Πίστη από τον Απόστολο Παύλο,ιδρυτή της Αποστολικής Εκκλησίας των Αθηνών και χειροτονήθηκε Α’ Επίσκοπος Αθηνών.  Σύμφωνα με την παράδοση, ο Επίσκοπος Ιερόθεος, παραβρέθηκε στην Κοίμηση της Παναγίας μας μαζί με όλους τους Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ.

Σήμερα 4 Οκτωβρίου είναι και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

Ο επί 23 χρόνια Μητροπολίτης μας,ποιμένει με πολύ αγάπη και σύνεση την ιστορική μας Μητρόπολη που μετρά από το 323μ.χ. αιώνες πνευματικής παρουσίας και φάρου αλήθειας στην περιοχή μας.

Ο πολυγραφότατος Ιεράρχης μας ,διδάσκαλος και πνευματικός καθοδηγητής,μεταφέρει με κάθε τρόπο την ευρεία του γνώση και τις παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκλησίας μας μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων προς όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.Με την δημιουργία των συνδέσμων αγάπης στους ενοριακούς μας ναούς,έδωσε ελπίδα και προοπτική στους οικονομικά άδυναμους συμπολίτες μας.Με την διαρκή του προσπάθεια και επιμονή συντηρεί και διατηρεί τα ευαγή ιδρύματα της πόλης μας και καταβάλλει προσπάθειες για τη διάσωση και προβολή όλων των θρησκευτικών θησαυρών της περιοχής μας.Ενήμερος και μπροστάρης,στα μεγάλα προβλήματα της πόλης που χρίζουν επίλυσης ,όταν αυτό του ζητηθεί.

Με ηθική ακεραιότητα και απέραντη αγάπη για όλους,αναδεικύει την πνευματική αποστολή της Εκκλησίας,αποτελώντας έναν διαρκή και ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου,Άξιο,χαρισματικό θρησκευτικό ηγέτη και μαχητή των ιδεών

Χρόνια πολλά και Ευλογημένα

Ιεροθέου του Σεβασμιωτάτου και  Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου πολλά τα έτη».

=.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...